°C 15

Novi trener u stožeru Gorice: Surađivao s Kobeščakom, Rorom i Senzenom, najviše radio sa Zoranom Mamićem

26.04.2020.

Damir Žbulj

Redove turopoljskog nogometnog prvoligaša osnažio je Krešimir Šoš, koji će u stručnom stožeru trenera Valdasa Dambrauskasa obavljati posao kondicijskog trenera.

Šoš je ukupno 16 godina proveo u zagrebačkom Dinamu i za HNK Gorica trebao bi biti veliko pojačanje.

Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a od 2004. godine u omladinskoj školi Dinama radio je s U-15, U-17 i U-19 selekcijama.

U razdoblju od 2006. do 2012. je bio voditelj kondicijske pripreme Nogometne škole Dinamo.

Nakon rada s mlađim uzrastima, pet godina proveo je kao kondicijski trener prve momčadi Dinama.

"Radio sam s puno trenera u Dinamovoj školi, valjda se neće netko naljutiti ako ga zaboravim..."

"Surađivao sam s Kobeščakom, Rorom, Senzenom i ostalima, a kasnije i sa Zvonimirom Soldom, Dinkom Jeličićem, Goranom Lackovićem...

"U prvoj momčadi sam radio najviše u vrijeme Zorana Mamića, a kasnije i s Cicom Kranjčarem, Marijem Cvitanovićem te Ivajlom Petevom," rekao je na predstavljanju.

Zajedno s Romeom Jozakom te Velikogoričanima Deanom Klafurićem i Ivanom Prelecom surađivao je od 2017. godine u poljskoj Legiji, s kojom je osvojio naslov prvaka i Kup.

Radio je i s nekim sadašnjim igračima Gorice, što u mlađim uzrastima Dinama, što u raznim selekcijama hrvatske reprezentacije.

"Kapetana Kahlinu sam trenirao u mlađim kategorijama Dinama, poznajem i Darija Čanađiju iz U-19 reprezentacije, s obzirom da sam bio i koordinator za kondiciju za sve mlađe uzraste u HNS-u, od U-15 do U-21."

Šoš smatra kako je HNK Gorica idealna sredina za razvoj njegove karijere.

"Gorica je takav klub, koji se gradio stepenicu po stepenicu, iz sezonu u sezonu, i tako godinama, a kad se na to pridoda i vizija, ideja, kao i zdravi organizacijski temelji, to je kombinacija koja me privukla u najvećoj mjeri. Vjerujem da ću uživati u svemu što nas čeka."

"Privukla me ambicija kluba, a druge dvije su mi osobno posebno važne, organizacija i stabilnost. Mislim da su to bitni preduvjeti da se postepeno, korak po korak, krene prema željenom cilju. Apsolutno je legitimno i normalno imati ciljeve, a ja vjerujem da ćemo ih zajedno uspjeti i ostvariti. Gorici me preporučilo nekoliko ljudi, kolega s kojima sam radio, tako je uspostavljen kontakt. Nakon toga sam obavio razgovor s trenerom, kojem sam se očito svidio, nakon toga i sa sportskim direktorom, da bi se na kraju zapravo vrlo lako sve dogovorili. Jako sam zadovoljan i jako optimističan po pitanju naše suradnje," zaključio je za kraj Šoš, koji će već od ponedjeljka prezentirati igračima Gorice svoje znanje i vještine.