°C 8

Novi trener - stare navike

09.11.2022.

Damir Žbulj

Iako je dolazak Mensura Mujdže na klupu Gorice, nakon otkaza Igoru Angelovskom, donio tračak nade u bolje rezultate, nije se to dogodilo na travnjaku šibenskog Šubićevca.

Domaćin je lako stigao do sigurne 2:0 pobjede i plasmana u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Za Goricu je to možda i dobra vijest, ove sezone imat će i puno veće brige, kako zadržati prvoligaški status, jer uz ovakvu igru prognoza nije optimistična.

 

Mujdža je u Šibeniku napravio nekoliko ambicioznih zamjena u početnoj postavi, na vrata je stavio Karla Žigera, kojem je to bio debitantski nastup, u posljednjoj liniji obrane dao je šansu još uvijek 18-godišnjem junioru Nathanu Cruceu, a odlučio se zaigrati s tri stopera, što se ove sezone nije pokazalo kao sretno rješenje. UZ Crucea, bili su tu Jovičić i Vojtko, na bekovskim pozicijama bili su Wague i Keita, u vezi kapetan Pršir, Francois i Kapulica, a u napadu Deni Jurić i Vojnović.

Gorica je u prvom poluvremenu bila u potpunosti bezopasna, dok je Šibenik zaprijetio u nekoliko navrata, prvo preko Dolčeka, a onda i dvaput preko Mislava Matića, koji je glavom bio izuzetno neugodan.

Mujdža je još u finišu prvog dijela zbog ozljede morao izvaditi Crucea, ušao je pomalo zaboravljeni Saša Marjanović, dok je na poluvremenu napravio jednu zamjenu, uveo je Julardžiju, a izvadio Francoisa.

Ubrzo je sve krenulo nizbrdo.

Arai je na otvaranju drugog dijela sjajno proigrao Dolčeka, koji na rubu kaznenog prostora prolazi pored Jovičića i Vojtka kao da ih nema, izlazi sam ispred Žigera i majstorski prebacuje goričkog vratara.

Već u 54. minuti utakmica je bila odlučena, nakon što je Marjanović 'pokosio' Minu u kaznenom prostoru, a Duje Čop je hladnokrvno poentirao s bijele točke.

Šibenčani su se tada očekivano povukli u čvrst blok, a Gorica jednostavno nije imala ideju kako doći do protivničkog gola.

Možda je Gorica, nekih 20-ak minuta prije kraja, ponovno oštećena za jedanaesterac, kad je Arai u svom 16-ercu loptu dirao rukom, ali dojam je kako niti to ne bi imalo neki dramatičan utjecaj na konačni ishod.

Ubacio je Mujdža do kraja još i 'svog' juniora Brleka, priliku su dobili i Cruz i 'drugi' Jurić, onaj Ante Matej, ali na kraju je jedini opasan pokušaj bio onaj Pršira iz daljine, koji je otišao malo iznad grede.

Nadamo se kako je Kup 'svjesno žrtvovan', kako bi Gorica što spremnije dočekala nedjeljni prvenstveni dvoboj s Varaždinom, posljednji susret prije odlaska na pauzu zbog Svjetskog prvenstva. Turopoljski prvoligaš u zimskom prijelaznom roku treba potpuni remont, ako se uopće želi ostati u utrci za ostanak u SuperSport HNL-u. Nastavak sezone predviđen je za 20. siječnja, a to je sasvim dovoljno vremena da se ekipa posloži na pravi način i da u drugom dijelu natjecanja gledamo neku drugačiju, bolju Goricu.