°C 10

Nogometni sindikat stigao po glasove Goričana

16.07.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice pripremaju se za posljednje ovosezonsko gostovanje, u nedjelju od 18.55 sati kod zagrebačke Lokomotive. Ekipa Valdasa Dambrauskasa razočaravajućim domaćim porazom od Varaždina zalupili su si europska vrata, no, Lokosi su i dalje u velikoj borbi za drugu poziciju i mjesto u kvalifikacijama Lige prvaka pa se može očekivati zanimljiva utakmica.

Velikogorički Gradski stadion posjetila je ekipa Hrvatske udruge Nogometni sindikat, a igrači turopoljskog prvoligaša dali su svoje glasove u izboru 'Trofej Nogometaš', za najbolje aktere HT Prve lige. U izboru sudjeluju igrači i treneri svih klubova...

Lani je sedmu godinu u nizu kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić osvojio je Trofej Nogometaš, kao najbolji hrvatski igrač u prošloj sezoni, dok je tada igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo osvojio dvije nagrade - za najboljeg mladog igrača (U21) i najboljeg igrača Prve hrvatske nogometne lige.

Nagradu za najbolju nogometašicu osvojila je 26-godišnja Leonarda Balog, igračica ŽNK Split.

Najbolji vratar bio je čuvar mreža Dinama i Vatrenih Dominik Livaković.

U najboljoj momčadi HT Prve lige izabrani su Livaković Kvržić, Theophile-Caterine, Dilaver, Bradarić Ivanušec, Olmo, Pavičić Petković, Puljić i Jairo, dok je najbolji trener bio Nenad Bjelica.

Duško Martinac osvojio je nagradu za najboljeg igrača futsalske 1. HMNL, dok je Ivan Bebek izabran za najboljeg suca HT Prve lige.

Posebnu nagradu "Dobri duh hrvatskog nogometa" zaslužio je dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr. Boris Nemec.

Gorica je u dosadašnja 34. odigrana kola HT Prve lige upisala 12 pobjeda te 11 remija i isto toliko poraza, a na kraju će sigurno osvojiti šestu poziciju, što je korak unatrag u odnosu na prošlu sezonu.

Nakon gostovanja kod Lokomotive Goričanima u posljednjem kolu na Gradski stadion, 25. srpnja, stiže Slaven Belupo.

(Foto: Hrvatska udruga "Nogometni sindikat")