°C 19

Noć borilačkih sportova ove godine u rujnu

18.07.2023.

Damir Žbulj

Velikogorička Noć borilačkih sportova jedinstvena je sportska priredba u Hrvatskoj, na kojoj naše brojne sugrađanke i sugrađani imaju priliku saznati čime se trenutno bave naši brojni borilački klubovi...

Glavni cilj je prezentacija vještina i predstavljanje aktualnih rezultata i dosega, ali i privlačenje novih članova, kako bi se što više djece uključilo u bavljenje sportom.

Lani je, nakon dvije pandemijske godine, održano osmo izdanje ovog borilačkog spektakla, a ove godine ponovno očekujemo sjajnu atmosferu u parku dr. Franje Tuđmana, na otvorenom prostoru iza Pučkog otvorenog učilišta.

U organizaciji karate kluba Velika Gorica Noć borilačkih sportova održat će se 10. rujna, a publici će se predstaviti članice i članovi Judo kluba Pinky, Judo kluba Kokica, Taekwondo kluba Velika Gorica, Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, Karate kluba Centar, Boksačkog klub Velika Gorica te Karate kluba Velika Gorica.

"Noć borilačkih sportova nastala je kao zahvala našim klubovima koji u predanom radu s mladima postižu zavidne sportske rezultate, a i nakon svih ovih godina i dalje su na istom putu. Sportski dosezi sudionika prelaze granice Hrvatske, a borilački klubovi okupljaju na stotine mladih, koji žive sportskim životom uz mnoga odricanja," poručio je Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije i jedan od organizatora.

Kiša je lani u svibnju pokvarila planove, a nadamo se kako će ove godine u rujnu ipak biti malo više sreće s vremenskim prilikama i kako će Noć borilačkih sportova i ovaj put ispuniti svoju misiju i zainteresirati brojne goričke djevojčice i dječake na bavljenje sportom!