°C 12

Noć borilačkih sportova ipak otkazana

26.06.2020.

Damir Žbulj

Noć borilačkih sportova, koja se trebala održati ovoga petka na velikogoričkom Trgu Stjepana Radića, svoje osmo izdanje morat će pričekati do boljih vremena. Kako su objavili organizatori, cijelo događanje se otkazuje zbog okolnosti oko koronavirusa.

"Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, a budući da je zdravlje i sigurnost ljudi na prvom mjestu, predviđenu manifestaciju koja se trebala održati 26.06. „Noć borilačkih sportova“ odgodit ćemo za neko drugo vrijeme. Ostanite odgovorni, pridržavajte se svih uputa kako bismo širenje zaraze sveli na minimum. Do nekog novog susreta," objavili su organizatori.

Velika Gorica je mjesec dana bila bez novo prijavljenih zaraza koronavirusom, no kako se i to promijenilo, uz bojazan javnosti zbog još uvijek brojnih nepoznanica oko koronavirusa aktualiziranih nakon teniskog turnira u Zadru, organizatori su donijeli odluku da u takvoj atmosferi ne žele raditi događaj koji okuplja velik broj gledatelja.

Borilački sportovi, kao kontakt sportovi, posebno su „stradali“ uslijed ove krize zbog odgode natjecanja te se nakon smirivanja epidemije činilo da će konačno doći na svoje i zasjati pod svjetlima reflektora u novoj Noći borilačkih sportova. Baš onako kako to svojim radom i postignućima opravdavaju zbog čega je i jedina ispravna odluka bila odgoda dok se ne steknu svi uvjeti za organizaciju događaja na razini kakvu zaslužuju.