°C 9

Nikolić poveo rukometaše Gorice u pripreme za Europu: Želimo napraviti iskorak!

29.07.2020.

Damir Žbulj

Pauza je trajala i predugo! Svjetska pandemija koronavirusa zaustavila je rukometnu sezonu i u Hrvatskoj, u trenutku kad je HRK Gorica pobjednički zaključila regularni dio sezone Paket 24 Premijer lige, čekajući početak Lige za prvaka i okršaje s PPD Zagrebom i Nexeom...

Priželjkivalo se osvajanje treće pozicije, novi europski iskorak, no, iako je Goričanima uskraćena prilika da na terenu izbore svoje sportske ciljeve, na kraju im se isplatio naporan i mukotrpni rad te su nagrađeni odlični rezultati koje su ostvarili. Dobili su priliku da zaigraju u kvalifikacijama novoosnovane Europske lige, druge razine najboljeg kontinentalnog klupskog natjecanja i pod vodstvom Andrije Nikolića krenuli su u nove izazove.

Naporne pripreme su počele, prva službena utakmica sezone na rasporedu je već krajem kolovoza...

Okupili su se tako rukometaši u Gradskoj sportskoj dvorani, gotovo u istom sastavu kako su zaključili u prošlu sezonu.

"Zaista smo se svi zaželjeli rukometa, treninga i utakmica. Stvarno je pauza bila duga i s nestrpljenjem smo čekali početak priprema i nadamo se normalnom nastavku sportskih aktivnosti. Nadam se kako će sve biti u redu, kako ćemo moći igrati i Europsku ligu i kako ćemo ostvariti neki zapaženi rezultat," rekao nam je na početku priprema trener Nikolić.

Gorica je kvalifikacije sada već bivšeg EHF kupa igrala prije tri godine, nije prošla prvu prepreku, ali ove godine situacija je ipak malo drugačija, ekipa je ipak puno kvalitetnija.

"Očekivanja su uvijek velika, željeli bismo napraviti neki iskorak, ali puno toga će ovisiti i o ždrijebu. U sportu je ipak sve moguće i nitko nije nepobjediv. Probat ćemo otići što dalje, ako nam naravno i korona dozvoli..."

"Klub je sve odradio logistički, još uvijek zatvaramo igračku konstrukciju i nije sve riješeno. Očekujemo još jednog ili dva igrača, ali o tome kad bude sve realizirano," istaknuo je strateg Gorice.

"Ekipa je slična kao i prošle sezone, otišli su Vrdoljak i Šafranko, došao je Dominik Novak iz Varaždina."

Prvi trening je kapetanski predvodio Hrvoje Ceković, još jednu sezonu mrežu Gorice čuvat će Tomislav Sladoljev, bit će tu i Ivan Laljek, Filip Goričanec...

"Postoji velika mogućnost da će Ćavar i Klarica ostati u Zagrebu. Suradnja i dalje postoji, stigla su dva mlada i talentirana rukometaša, Matej Svržnjak i Mislav Turčić, koji su 2002. godište. Definitivno će biti manje igrača na posudbi. Ovdje su Dominik Gal i Stipe Purić. Vidjet ćemo hoće li biti još netko, ali mislim kako će to biti to."

Nikolić i njegovi igrači 'zatvorit' će se u Gradsku dvoranu, u planu je cijele pripreme provesti doma, a dogovorene su i četiri prijateljske utakmice, protiv Bjelovara, Metalca PPD Zagreba i Dubrave.

"Mislim kako ćemo sa Zagrebom igrati u Areni," s osmijehom je naglasio Nikolić pa dodao:

"Nadamo se kako ćemo što prije doći i do tih utakmica, nakon svega što smo prošli!"

Uputio je i pozdravnu poruku svojim igračima: "Želim istaknuti nekoliko stvari koje kod mene i dalje vrijede - angažman na treninzima i utakmicama te pripadnost ovoj zajednici. Te stvari su vrlo važne!"

"Tražim i malo više odgovornosti od pojedinih igrača, malo više samosvijesti, ako želite uspjeti. Treba se malo više paziti i čuvati ozljeda! Želim svima puno sreće i da ostanete zdravi!"