°C 4

Nestali u magli 2: Povratak Lokosa

21.11.2021.

Damir Žbulj

Baš kao i dok je u Velikoj Gorici nedavno gostovao Dinamo, gusta magla u potpunosti je upropastila utakmicu na Gradskom stadionu i okršaj Gorice s Lokomotivom.

I oni malobrojni gledatelji ostali su zakinuti za nogometni doživljaj i konačnih 2:2 malo koga je moglo zadovoljiti...

Goričani su se bolje snašli u ovim uvjetima, već u trećoj minuti je Toni Fruk sjajno pogodio na odličnu asistenciju Kalika, dok je sredinom prvog dijela svoj prvenstveni prvijenac upisao Jurica Pršir, koji je spretno poentirao glavom poslije ubačaja Kalika.

Fruk je bio fantastičan u prvom poluvremenu, imao je još nekoliko izvrsnih pokušaja, ali nije pronašao put do mreže.

I onda se 'zahuktala' Lokomotiva!

Desetak minuta prije poluvremena je Ibrahim Aliyu zakucao u mrežu centaršut Miličevića, dok je pola sata prije kraja utakmice Josip Pivarić jednu odbijenu loptu pospremio u gol Gorice.

Kotarski je ponovno bio na visini zadatka te se istaknuo s nekoliko dobrih intervencija, dok je u finišu Cheick Keita spasio čisti pogodak, kad je na gol liniji blokirao još jedan udarac kojeg je uputio Aliyu.

Mogao se u strijelce upisati i Kalik, ali je njegov dalekometni pokušaj u 88. minuti otišao malo pokraj gola.



Remi je u ovim uvjetima možda i najrealniji ishod, no, ponovno je upitna bila regularnost dvoboja, što izgleda nikog iz HNS-a previše ne zabrinjava. Nakon identičnog iskustva u prethodnoj domaćoj utakmici, neshvatljivo je da se nitko nije pobrinuo da se utakmica barem odigra s crvenom ili žutom loptom, koja se inače koristi kad je travnjak prekriven snijegom.

"Nažalost, nismo uspjeli sačuvati vodstvo od dva gola. Obje momčadi su odigrale kako su i najavile, otvoreno, sa željom osvajanja sva tri boda. Prvo poluvrijeme smo bili jako dobri, ali nažalost smo drugi dio pali. Ugrozili su nas u nekoliko navrata i na kraju smo ipak uzeli taj bod," rekao je nakon susreta trener Rendulić, koji je neposredno pred ovaj dvoboj ostao bez Babeca, oporavljeni Lovrić ušao je tek u nastavku, dok Krizmanića čeka izgledna operacija i prisilni odmor do kraja godine. 

Turopoljski prvoligaš je ostao na šestoj poziciji s 22 osvojena boda, koliko ima i Lokomotiva.

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca, u subotu od 15 sati.