°C 19

Nema tajne goričkog uspjeha: Dobra je 'kemija', napravljena je dobra selekcija

05.11.2023.

Damir Žbulj

Još jednom se pjevala pobjednička pjesma u domaćoj svlačionici našeg Gradskog stadiona, još jednom su navijači uživali u velikoj pobjedi u svom gradu! Turopoljski prvoligaš neporažen je na svom terenu još od početka veljače ove godine, a od dolaska Dinka Jeličića Gorica na svom terenu zna samo za pobjede.

-->>> Goropadna Gorica sredila i Osijek: Štiglec, Soldo i Pršir napunili gostujuću mrežu za nastavak fantastične serije


Padali su ovdje i Hajduk i Dinamo, a sada i Osijek...

"Baš je zaslužena pobjeda i mislim da smo dominirali u svim segmentima. Znali smo gdje je Osijek najopasniji, preko Miereza, znali smo da su jaki u duelima, ali mislim da smo to izdominirali. Stvarno, svaka čast svim dečkima na ovoj utakmici i sigurno je zaslužena," istaknuo je nakon slavlja Jura Pršir, koji se ove sezone po prvi puta i upisao u listu strijelaca.

Odigrao je odličnu utakmicu!

"Dugo sam čekao novi gol, ne znam niti kada je bio, valjda prije godinu i pol dana protiv Osijeka isto. Hvala Bogu, nadam se kako ću tako nastaviti i dalje. Zahvalio bih se navijačima na podršci, mislim da smo im se odužili."

Gorica je ovom pobjedom preskočila Osijek na ljestvici i sada se nalazi na fenomenalnom četvrtom mjestu.

"Tablica izgleda jako lijepo, svima nam je to drago i nadam se kako ćemo tako i nastaviti," poručio je Pršir.

Dino Štiglec ponovno je odradio sjajan posao na lijevoj strani obrane, ponovno je imao i nekoliko sjajnih ubačaja, a uspio je i zabiti pogodak Osijeku, u presudnom trenutku dvoboja, na isteku sudačke nadoknade prvog dijela.

"Mislim da smo zasluženi pobijedili! Odigrali smo momčadski, onako kako treba! Bila je tvrda utakmica, dosta 'u kost', ali tri boda se pišu, u petak nas čeka nova utakmica i idemo dalje."

"Našao sam se instinktivno tamo u 16-ercu, možda i nisam trebao biti tamo, ali vidio sam da nas nema..."

"Ispalo je dobro i za mene i za cijelu ekipu," istaknuo je Štiglec, koji je ponosan na svoje suigrače: "Kad igraš momčadski, kad igraš za ekipu, a ne gledaš samo sebe, onda te nagradi na kraju. Mislim da smo bili strpljivi, čvrsti i nismo im dozvolili puno prilika. Onda ti se 'otvori' da zabiješ i drugi i treći gol."

"I još jednom, da bi ova tri boda dobila na važnosti, moramo to potvrditi i u Koprivnici. Znam da nas čeka izuzetno težak teren i protivnik i mislim da moramo biti maksimalni u toj utakmici, jer inače ćemo biti u velikim problemima," dodao je.

Niz neporaženosti na domaćem terenu traje sada i 15. utakmicu zaredom.

"Lijepa je to statistika, pogotovo protiv ovih, ajmo reći, najvećih klubova. Mislim da tako i treba biti, da imaš domaću 'utvrdu' gdje možeš računati na nekakve bodove. Moramo taj učinak popraviti 'na strani, kad igramo vani," zaključio je Štiglec.

Trener Jeličić pohvalio je svoje igrače: "Čestitke mojoj momčadi. Drže taj ritam odličnih izvedbi i pobjeda na svom terenu protiv velikih hrvatskih klubova i to je ono što me neizmjerno veseli. Rezultat je možda na kraju malo prenaglašen, s obzirom na okolnosti na terenu. Bila je izrazita 'fajterska' utakmica. Jako smo se dobro pripremili i momci su na kraju zasluženo došli i do ta tri gola. Govorimo to otpočetka i želimo sada taj gard preslikati i na utakmice u gostima i to nam je sad prioritet, da se unaprijedimo i budemo još bolji," naglasio je poslije nove pobjede.

"Mislim da je ključni trenutak utakmice bio gol u finišu prvog dijela. Sigurno je to poremetilo Osijek i morali su napraviti neke korekcije i morali su se dodatno otvoriti. Bili smo toga svjesni, na poluvremenu smo se dogovorili da budemo strpljivi i da nastavimo igrati kvalitetno i čvrsto u bloku. I taktički smo se opredijelili za te direktnije lopte, da poremetimo njihovu zadnju liniju. Samo je bilo pitanje momenta, hoćemo li to iskoristiti. Fenomenalna je bila akcija kod drugog gola, a treći je bio sam 'šlag na tortu' i posebno mi je drago da ga je zabio Pršir, za mene je on bio ponajbolji igrač na terenu," dodao je Jeličić.

NEMA TAJNE

Sjajno je Jeličić nastavio posao kojeg je započeo Željko Sopić, a i dodatno je nadogradio igru ove goričke momčadi.

"I prije mene je bilo tako, a nastavljamo samo tim putem. Nisam imao namjeru nešto mijenjati, dapače, samo sam htio to nadograđivati. Taj kadar igrača nam donosi dodatnu kvalitetu i možemo rotacijama u momčadi kombinirati i mijenjati taktičke varijante. Puno nam to znači. Svaki igrač je svjestan da iduće utakmice može biti starter, ali i ako je na klupi, da može dobiti svoju minutažu i da ima priliku dodatno pridonijeti momčadi. Posebno to prikazujemo kad igramo doma, ali volio bih da tu napravimo iskorak i da na isti način reagiramo kad igramo u gostima."

"Nema tu nikakve tajne. Dobra je 'kemija' u momčadi, napravljena je dobra selekcija, pogotovo što se tiče karaktera. I kad je teško, zna se red i poštuju se osnovne stari na terenu da te ponekad i nagradi. Ima tu, naravno, i dovoljno kvalitete da možemo nadograđivati našu igru i prilagođavati taktiku. Mislim da imamo spoj odličnih talenata i iskusnih igrača i to je simbioza, koja na valu prijašnjih uspjeha traje i dalje. Bitno je da to zadržimo što dulje i da ne uđemo u zonu komfora i samozadovoljstva. Jednostavno, sport je takav. Već u petak nas čeka Slaven Belupo i moramo se fokusirati na to. Uživamo večeras, ali već idući dan počinjemo s pripremama za novu utakmicu."

U ovoj utakmici nije Jeličić mogao računati na Majstorovića, dok je na poluvremenu ostao bez Maloče. Za svakog igrača Jeličić ima spremnu zamjenu: "Žao mi je zbog Marija, osjetio je aduktor i rekao je na poluvremenu da više ne može. Žao mi je zbog njega, ali me veseli jer jedan Mateo Leš do sada nije imao neku ozbiljniju minutažu, ali radi fenomenalno na treninzima. Reagirao je super protiv Miereza, jednog od najboljih napadača lige. I to je, između ostalog, naša snaga. Neovisno o tome što je Maloča morao izaći, imali smo spremnu opciju za dalje," jasno je poručio strateg Gorice.