°C 19

MNL Turopolja i Posavine: Nadamo se rekordnom broju ljudi

26.05.2021.

Damir Žbulj

Pandemija koronavirusa nije spriječila prošlogodišnje održavanje Malonogometne lige Turopolja i Posavine pa tako neće niti ove, kad je najavljeno i popuštanje epidemioloških mjera i kad se nadamo da će uz nogomet ponovno biti i kvalitetnog druženja i zabave, što svi željno iščekujemo.

U Kučama je održan sastanak voditelja lige i donesen je raspored za novo izdanje ovog popularnog malonogometnog nadmetanja, koje će se održati sedmu godinu u nizu.

Sudjelovat će čak 16 ekipa, što je izuzetno respektabilan broj, a prvo kolo zakazano je za 19. lipnja.

Domaćin će biti Mraclin, dok će se završnica održati 14. kolovoza kod začetnika lige u Novom Čiču.

Na otvaranju sezone snage će odmjeriti prošlogodišnji prvaci i doprvaci, ekipe Turopolja i Kuča!

Lazina Čička igra protiv Veleševca, nova ekipa je Rakitovec, koji će igrati protiv povratnika Ribnice. Domaći igrači Mraclina će u okršaj Bukevjem, Buševec igra protiv još jednog novaka, ekipe iz Okuja. Drnek igra protiv Čičke Poljane, Jagodno će u dvoboj s momčadi Gornjeg Podotočja, a Novo Čiče igra protiv Vukovine.

Malonogometna karavana Turopolja i Posavine nakon toga seli u Ribnicu pa u Čičku Poljanu, dok će se krajem lipnja Kup odigrati u Kučama...

U srpnju su domaćini Veleševec, Turopolje, Lazina, Drnek, Jagodno, Okuje, Gornje Podotočje, Vukovina i Rakitovec, a u kolovozu, prije velikog finala u Novom Čiču, igrat će se u Bukevju i Buševcu.

"Novim ekipama želimo puno sreće, upornosti i ustrajnosti. Nadamo se i ove godine rekordnom broju ljudi, koji će nas pratiti u našem radu te dobrom druženju i zabavi tijekom nadolazećih mjeseci," poručio je voditelj lige Zoran Smrekar.

Istaknuo je i nekoliko pozitivnih stvari koje su napravljene kroz ova druženja: "Od početka lige do danas, gotovo svako selo ima svoj teren za mali nogomet, kakav takav, ali ga ima. Čak štoviše, Jagodno, jedno od najmanjih naselja, u postupku je izrade nogometnog terena! U svakom selu se primjećuje pozitivan trend rasta posjetitelja na nogometnim terenima i svaki put od njih čujemo, vidimo li se i iduće godine?"

"Primijetili smo i da raste broj mlađih generacija, koji više nisu na playstationu ili PC-u već na terenu. Imamo i rekordan broj pratitelja, imamo i velik interes medija, najveći do sada. Ono što nam jako puno znači je i podrška od Grada Velike Gorice i Općine Orle, koju prethodnih godina nismo imali, a to nam je jasan pokazatelj da idemo u dobrom smjeru. Idemo dalje, idemo razvijati naša mjesta i aktivnosti," zaključio je Smrekar za kraj!


Međutim, MNL Turopolja i Posavine neće biti jedino takvo amatersko natjecanje koje prije svega ima cilj povezati ljude i napraviti nešto za razvoj ovog našeg kraja. U Kosnici je ove godine osnovana Malonogometna liga VG Sjever, u kojoj će sudjelovati ekipe iz Črnkovca, Kosnice, Obrezine, Selnice, Strmca, Ščitarjeva, Mičevca, Velike Mlake, Gradića, Kurilovca, Rakarja i Plesa, gdje će se 20. lipnja igrati prvo kolo. .

S velikim nestrpljenjem očekuje se početak i 18. izdanja MNL Vukomeričkih gorica, odnosno Breške lige, koja će također okupiti 16 ekipa, a sve će tradicionalno krenuti 19. lipnja u Gornjem Hruševcu.

Čeka nas uzbudljivo malonogometno ljeto, nadamo se uz puno pravih sportskih okršaja, fair-playa i na kraju dobre zabave za sve okupljene.