°C 6

Mladi Vatreni ponovno se okupljaju u Velikoj Gorici

01.11.2021.

Damir Žbulj

Na popisu izbornika U-21 nogometne reprezentacije Hrvatske Igora Bišćana našla su se trojica turopoljskih 'domaćih dečki'.

Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir iz Gorice i David Čolina iz redova splitskog Hajduka.

Mladi Vatreni se 8. studenog okupljaju u Velikoj Gorici, a tri dana kasnije u Puli igraju protiv Estonije. U Austriji gostuju 16. studenog...

Dio U-21 nacionalne izabrane vrste bit će i trenutno prvi vratar turopoljskog prvoligaša Dominik Kotarski, ali i ofenzivni veznjak Gorice Toni Fruk.

“Očekuju nas dvije utakmice tijekom kojih ćemo nastojati zadržati trend pozitivnih rezultata. Ljestvica sugerira da bi susret protiv Estonije trebao biti puno lakši, ali na pobjedu možemo računati samo ako pristup bude na najvišoj razini. Utakmica protiv Austrijanaca će biti puno zahtjevnija, što zbog činjenice da su oni naši izravni konkurenti u skupini, što zbog njihove nedvojbene kvalitete. Očekujem da momčad bude na razini dosadašnjih izdanja u tekućem kvalifikacijskom ciklusu, u tom slučaju možemo računati da ćemo u ovim dvjema utakmicama oplemeniti naše dosadašnje rezultate”, najavio je izbornik Bišćan, prenosi hns-cff.hr.

Hrvatska je vodeća na ljestvici sa sve četiri pobjede. Pobjednici skupina i najbolji drugoplasirani idu izravno na U-21 Euro, u Rumunjskoj i Gruziji, koji se igra 2023. godine.

Preostalih osam drugoplasiranih ekipa ide u dodatne kvalifikacije.