°C 9

MK Velika Gorica ponovno se iskazao organizacijom, Goran Grdenić osvojio Turopoljsku trku!

28.05.2019.

Damir Žbulj

Maraton klub Velika Gorica i ove je godine uspješno organizirao Turopoljsku trku! Bilo je to 27. izdanje jednog od najstarijih velikogoričkih sportskih natjecanja.

Ulicama Velike Gorice i okolice okupilo nekoliko stotina trkača, koji su u različitim kategorijama pokušali doći do što boljih rezultata i medalja.

-->> Kroz pet različitih utrka održana 27. Turopoljska trka

Sjajan je bio Goran Grdenić, koji je prošle godine u 'dresu' AK Velika Gorica polumaraton završio iza dvojice Kenijaca, dok je ove godine nastupajući za AK Kvarner iz Rijeke stigao i do zlatne medalje, u vremenu 1:15:09. Kod djevojaka je slavila mađarska trkačica Tünde Szabó (1:20:25), pet sekundi ispred Hrvatice Marije Vrajić (AK Maksimir).

Domaća predstavnica iz Maraton kluba Velika Gorica, Sanja Đapić Štriga, ciljem je prošla kao šesta (1:40:50)!

Na 'Turopoljskoj petici' zlato je osvojio Domagoj Jakopović (AK Agram) s vremenom 16:26, ispred Kristijana Rubinića (AK Jastreb) i Tina Kaurića iz Triatlon kluba Velika Gorica, koji je za brončanu medalju stazu od pet kilometara prošao za 'okruglih' 17 minuta.

Borna Čeran iz AK Velika Gorica osvojio je šesto mjesto.


U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Slovenka Breda Škedelj, iza nje su ciljem prošle dvije domaće trkačice, TenaPetračić (20:05) i Nina Vuković (20:20) iz MK Velika Gorica.

Svoju predstavnicu imao je Judo klub osoba s invaliditetom Fuji! Petra Jakopović je s vremenom 20:29 ciljem prošla kao četvrta, ispred Hana Tašaković i Eme Vuković (MK Velika Gorica).

U suradnji s DVD Turopolje održana je i sve popularnija Turopoljska vatrogasna trka, također u nekoliko kategorija.

Darko Petak ponovno je bio najbrži, ispred Siniše Škvorca i Edija Petaka. Martina Combaj dominirala je kod djevojaka, ispred Mateje Vugrinec i Dijane Vanjek.

Održane su i promotivna utrke osoba s invaliditetom u kolicima i zainteresiranih građana te učenička utrka osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca...

Turopoljska trka je ove godine u svom 27. izdanju održana u novom terminu. Za razliku od prijašnjih godina kad se trčalo u ožujku i kad su organizatori zbog kišovitog i prohladnog vremena znali imati problema, ove godine je krajem svibnja bilo poprilično sparno, što je bilo poprilično 'negostoljubivo' za trkače. Ove je godine Grdenić polumaratonsku stazu (21,097 metara) otrčao u vremenu 1:15:09, dok je lani s gotovo četiri minute boljim vremenom osvojio broncu.