°C 6

Međunarodni velikogorički bacački miting okupio najbolje paratletičare

26.07.2021.

Damir Žbulj

Atletski klub osoba s invaliditetom Uspon organizirao je sedmo izdanje paraatletskog bacačkog mitinga, koji je na terenima ŠRC-a Velika Gorica na Gradskom stadionu okupio 40-ak paraatletičara iz Hrvatske i Češke.

Miting je po prvi puta dobio i karakter međunarodnog, a ekipu Vítkovice iz češke Ostrave predvodila je europska prvakinja u bacanju kugle Miroslava Obrova.

Nakon završetka pripremam u Medulinu u Velikoj Gorici formu je ispitalo petero hrvatskih atletičarki i atletičara, koji se spremaju za Paraolimpijske igre u Tokiju, od 24. kolovoza do 5. rujna.

Naš brončani paraolimpijac Velimir Šandor bacio je jedan od svojih boljih rezultata, slavio je s hicem 19.93 metra.

Matija Sloup, Ana Gradaček, Marijan Presečan i Deni Černi natjecali su se u bacanju kugle.

Sloup će nastup u Velikoj Gorici pamtiti po daljini 10,48 metara, što je njegov najbolji osobni rezultat i neslužbeni hrvatski rekord.

"Na kraju bismo se zahvalili ŠRC Velika Gorica i njenom ravnatelju Ivici Barukčiću, koji su nam u ovakvim ludim vremenima dali dozvolu i pomogli organizirati što bolje uvjete za naše paraatletičare. Zahvaljujemo se Crvenom Križu Velika Gorica i njenoj ravnateljici Renati Deak, koji su nam posudili suncobrane, stolove i stolice. Zahvaljujemo KOP Tur i njihovom predsjedniku Domagoju Sučiću na velikodušnoj donaciji vode i pomoć njihovih volontera, uveliko su nam olakšali organizaciju samog natjecanja," poručili su iz Uspona i dodali:

"Svi natjecatelji se zahvaljuju i mesnici Samoborac te pekari Ružica za donaciju kruha i mesa, u kojem su uživali nakon natjecanja te hvala Tomislavu i Marku Šajnoviću, Stjepanu Kneževiću, Josipu Sečenju, Borisu Žužiću i Mario Huzjaku – momcima, koji su se po velikoj vrućini namučili ispeći roštilj i organizirati piće te djelatnicima kafe Var, da se paraatletičari mogu okrijepiti poslije vrhunskog odrađenog natjecanja. A sve to ne bi uspjelo bez našeg trenera Ivana Čengića i Nataše Sobočan, koji su digli organizaciju natjecanja na zavidnu razinu. Još jednom svima hvala!"

 

(Foto: Sandra Novaković Milašinčić / AKOSI Uspon)