°C 7

Marta Trgovac titulom prvakinje Hrvatske osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu!

23.06.2019.

Damir Žbulj

Ponovno odlični rezultati za mlade šahistice i šahiste Poleta, koji su na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za kadetkinje i kadete ostvarili zapažen uspjeh.

Najbolji rezultat ostvarila je 'najiskusnija' Marta Trgovac, koja je u konkurenciji do 13 godina osvojila titlu prvakinje Hrvatske i tako osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu.



Gabriel Šoštarić je propustio veliku priliku za zlato pa je na kraju završio na drugoj poziciji dječaka do sedam godina. Izborio je i nastup na Europskom prvenstvu...

U kategoriji do osam godina Dominik Đurašin je osvojio prvo mjesto, a među godina dana starijim konkurentima zauzeo je petu poziciju.

U kategoriji do 11 godina Nikola Kos stiže do izvrsnog četvrtog mjesta, kao i Mihael Matković u konkurenciji do deset godina.

Četvrta je u konkurenciji djevojčica do sedam godina bila Maja Kos, dok je Vito Jurić je natjecanje zaključio na 20. mjestu.

Polet Buševec je u hotelu Medena pokraj Trogira imao sedam predstavnika, svojim odličnim rezultatima na ovom natjecanju zaslužio je titulu najboljeg kluba Zagrebačke županije, a prvenstvo Hrvatske bila je i odlična prilika mladim šahisticama i šahistima za druženje i stjecanje novih prijateljstava i iskustva.