°C 16

Tereza Dejanović i Fran Rautner uspješni u Rapcu

02.04.2021.

Damir Žbulj

Šahistice i šahisti napokon su uspjeli održati neki turnir uživo, prije nego je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donesena Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama i kojom su između ostalog ponovno zabranjeni treninzi i natjecanja za niže kategorije sportaša.

ŠK Sveta Nedelja organizirao je Rabac Open 2021, na kojem je nastupilo 88 šahistica i šahista iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Zapaženi nastup imali su i juniorka Poleta Tereza Dejanović (rtg 1871) i njen klupski kolega, kadet Fran Rautner (rtg 1438).

"Već su u prvom kolu odigrali iznenađujuće dobro. Tereza je remizirala s prvim nositeljem turnira, FIDE majstorom Markom Sokačem (rtg 2299), a Fran je pobijedio Brunu Purinija (rtg 2023)," javio je tajnik i trener u ŠK Polet Buševec Zlatko Rožić.

"Tijekom turnira nastavili su dobrim igrama tako da je Tereza osvojila prvu žensku nagradu i povećala osobni rejting za 67 bodova, a Fran je osvojio nagradu za najboljeg šahistu ispod 1600 rejting bodova te je svoj rejting uvećao za čak 121 bod," dodao je Rožić.

Pobjednik turnira je Matija Zadravec (Mihovljani), ispred Danijela Vojaka (Sveta Nedjelja) i Bogdana Božinovića (Zagreb).

Tereza Dejanović i Fran Rautner uspješni u RapcuTereza Dejanović i Fran Rautner uspješni u Rapcu