°C 10

Marko Turković iz BKOSI 'Marijan Dobrinčić' brončani na World Boccia Intercontinental Challengeru!

14.04.2022.

Damir Žbulj

Izvrstan rezultat ostvario je Marko Turković iz goričkog Boćarskog kluba za osobe s invaliditetom 'Marijan Dobrinčić', koji je u ekipi BC1/BC2 s Dorom Bašić i Lukom Wagnerom osvojio brončanu medalju na jakom međunarodnom World Boccia Intercontinental Challenger turniru u Zagrebu!

"Ovo im je prva medalja u ovom sastavu, vjerujem ne i zadnja. Napredak u igri je vidljiv, tako da samom igrom ne mogu biti nezadovoljan, iako bih volio da su ostvarili još bar jednu pobjedu," poručio je izbornik hrvatske paraboćarske reprezentacije Tomislav Bunjevac.

Dora Bašić je uz ekipnu broncu osvojila i zlato u pojedinačnoj konkurenciji, dok su Davor Komar i Anamarija Arambašić u BC4 kategoriji parova osvojili srebro.

Na World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022 turniru nastupilo je 88 natjecatelja iz 22 zemlje, a Zagreb je bio domaćin jednog od samo pet interkontinentalnih natjecanja ove godine u svijetu. Rang iznad su Svjetski kupovi, kojih će ove godine biti tri, dok će na koncu godine biti Svjetsko prvenstvo u Rio de Janeiru.