°C 10

Ludnica u Kranjči i bod vrijedan kao pobjeda: Vojtko duboko u sudačkoj nadoknadi iz slobodnjaka spasio Goricu

01.05.2023.

Damir Žbulj

Još jednu nevjerojatnu i slobodno možemo reći 'ludu' utakmicu odigrali su nogometaši Gorice u ovoj bespoštednoj borbi za opstanak, a sve ono što se događalo u drugom poluvremenu dvoboja kod Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici teško da se može opisati riječima...

Daleko od toga da u prvom dijelu nije nedostajalo zanimljivosti, a partiju za pamćenje najavio je domaći vratar Čavlna u 18. minuti, kad je efektno zaustavio volej Ndockyta.

Nekoliko minuta kasnije opasno je bilo pred golom Gorice, kad se lopta odbila do Tucija, no, njegov opasni pokušaj s pet metara, u padu, ipak odlazi pored stative.

Bio je Banić na mukama i nekoliko minuta kasnije, kad je prvo obranio dobar dalekometni pokušaj Bubanje, a nakon kornera je majstorski iz kuta iščupao pokušaj Cipetića glavom.

I kad je sve'mirisalo' na 'nulu' na poluvremenu, ukazao se Luka Stojković, koji se našao na pravom mjestu u pravom trenutku te je zakucao odbijenu loptu pored nemoćnog Banića. Tucijev udarac blokirao je Steenvoorden, a odbijanac je završio ravno na nogi Stojkovića.

Mogli su Goričani u dodanom vremenu prvog poluvremena do izjednačenja, Pršir je odlično ubacio u protivnički kazneni prostor, a Steenvoordenov oštar udarac glavom uspio je vršcima prstiju zaustaviti, a tko drugi nego Čavlina.

Sopić je na početku nastavka odlučio izvaditi Ndockyta, uvesti Majstorovića  što se još jednom pokazalo kao dobar potez...

Međutim, sve je prvo krenulo nizbrdo, poslije topovskog udarca Tucija s 20-ak metara već u drugoj minuti drugog poluvremena, kojim je 'probušio' Banića za povećanje prednosti i gotovo bezizlaznu situaciju turopoljskog prvoligaša.

Ali, Gorica se pod Sopićevim vodstvom potvrdila kao prava ratnička ekipa i to se još jednom vidjelo na travnjaku u Kranjčevićevoj!

Krenula je tada kanonada prema domaćim vratima, Čavlina je krenuo prvo s obranom zicera Prširu, koji nije iskoristio veliki poklon domaće obrane, a u 50. minuti skinuo mu je i kazneni udarac, kojeg je Bebek svirao nakon prekršaja nad Majstorovićem. Kapetan Gorice se u njavažnijem trenutku okliznuo, slabo je pucao i Čavlina je ukrotio njegov pokušaj s bijele točke.

PRVIJENAC KAPULICE


Mogli su Lokosi praktički u idućem napadu sve riješiti, Stojkovićev udarac jedva je zaustavio Banić, a u nastavku akcije Kačavenda je zatresao gredu!

Čavlina je ukrotio udarce i Fruka i Tomečaka, ali bombu Luke Kapulice ipak nije mogao. Mladi ofenzivac Gorice ušao je u 57. minuti umjesto Fruka, a već u 61. minuti zabio je svoj prvijenac u profesionalnom nogometu. Sjajnom 'rolicom' riješio se svog čuvara te je topovskim udarcem zakucao loptu u mrežu, za povratak nade u sretan završetak ovog dvoboja.

Čavlina je briljirao i poslije pokušaja Raspopovića glavom, kad je ponovno jedva zaustavio pokušaj defenzivca Gorice, a pamtiti će se i njegova nevjeroijatna obrana iz 79. minute, kad je Matavž osvojio jednu loptu pred suparničkim kaznenim prostorom, nesebično je uposlio Vujnovića, ali crnogorski napadač ipak nije najbolje pucao u mat poziciji.

Kapulica je u završnici mogao i do svog drugog pogotka, ali je, naravno, ponovno u prvom planu bio Čavlina i njegova obrana, no, tek tada je krenula prava drama u Kranjči.


'ISKUPLJENJE' VOJTKA

Tuci je na ulasku u sudačku nadoknadu imao situaciju 'jedan na jedan', izašao je sam ispred vratara Gorice, ali je njegov pokušaj loba otišao ipak malo pored vratnice.

Međutim, na nesretnog Banića je u prolazu naletio Vojtko, koji je nekoliko minuta ranije također ušao s klupe, doslovno ga je nokautirao pa je 'jedinica' Gorice na nosilima iznesena s terena...

Pauza je potrajala nekoliko minuta, a pošto je Sopić iskoristio sve zamjene među vratnice je morao stati Momčilo Raspopović! Srećom pa nije niti bilo prilike da pokaže svoj golmanski talent...

 

Izgledalo je tada kako su Goričanima potonule sve lađe, ali ova ekipa potvrdila je kako ne odustaje do posljednjeg sučevog zvižduka.

Uporavo je Majstorović izborio novi slobodni udarac u opasnoj zoni, duboko u sudačkoj nadoknadi. Pored lopte su stali i Kapulica i Vojtko, ali mladi slovački reprezentativac preuzima odgovornost i savršeno šalje loptu u gornji desni kut do tada nevjerojatnog vratara Lokomotive. Čak niti spektakularni Čavlina to nije mogao zaustaviti!

Ovaj bod mogao bi se pokazati ključnim u borbi za opstanak, jer nakon poraza Šibenika u Puli, Gorica ima baš taj jedan bod prednosti ispred direknog suparnika, a ne zaboravimo da ima i bolji međusobni omjer.

Još su četiri kola do kraja, Gorica u idućem kolu dočekuje Slaven Belupo pa gostuje kod Istre, nakon toga je na rasporedu domaći okršaj s Varaždinom i na kraju gostovanje kod prvaka Dinama na Maksimiru.

Turopoljski prvoligaš je još jedan korak bliže svom zacrtanom cilju!