°C 9

Lovrić: Nema kalkulacija, bit će dovoljno snage i za Hajduk

27.06.2020.

Damir Žbulj

Ponovno se u svlačionici turopoljskog prvoligaša slavila pobjeda nad Rijekom! Remi u veljači bila je tek iznimka koja potvrđuje pravilo, a ono je da Riječani već gotovo dvije pune godine pognutih glava napuštaju travnjak poslije okršaja s Goricom.

U sedam međusobnih susreta Goričani su na Rujevici stigli do šeste pobjede, golovima Lovrića i Ndiayea, uz nekoliko sjajnih parada kapetana Kahline.

Šteta što češće ne igraju protiv Rijeke...

"Kao što smo i znali, nije lako igrati protiv Rijeke, koja je organizirana i dobara momčad, koja ima 'glavu i rep'. Moram priznati da su dečki iz Rijeke bili bolji, ali imali smo mi neke situacije gdje smo mogli i prije riješiti utakmicu."

"Na kraju sretni putujemo kući, ovo nam je dodatni zamah za dalje i nadamo se da ćemo na kraju možda i uspjeti dohvatiti to peto mjesto," nepopravljivi optimist je i dalje Lovrić.

Senegalski napadač je više od pola godine bio bez prvoligaškog pogotka, a nominalno je prvi napadač Gorice.

"Naravno, drago mi je da je Cherif zabio. Dugo je bio bez pogotka, a stvarno se trudi i radi '120 na sat' za momčad. Nagradilo ga je, što mi je izuzetno drago. Nastavio sam svoj niz, pomogao sam ekipi, kao što je i ona pomogla meni. Vjerujem kako ćemo nastaviti ovako dalje i kako ćemo opravdati sve ono što smo do sada napravili."

Već u utorak na Gradski stadion, u večernjem terminu od 21.05, dolazi splitski Hajduk, koji je teško izborenom pobjedom nad Slaven Belupom otišao na 11 bodova prednosti ispred Gorice.

"Naravno da će biti dovoljno snage za Hajduk. Moramo se sada skupiti, odigrati na visokoj razini, kao protiv Dinama. Bolje nego protiv Rijeke. Smatram da moramo ići na tri boda, nema kalkulacija, nikakav remi ne dolazi u obzir. Moramo izvući svoj maksimum, sve što imamo u sebi da pobijedimo Hajduk i opravdati ove rezultate protiv Dinama i Rijeke. Nadam se da ćemo uz našu dobru igru, malo sreće i naše navijače, doći do sva tri boda," najavio je nezaustavljivi Kiki, trenutno treći topnik HNL-a s 14 postignutih golova.