°C 14

Lovrić i Kahlina na izlaznim vratima: Lagao bih kad bi rekao da se vidim u Gorici i iduće sezone

24.07.2020.

Damir Žbulj

Kapetan Kristijan Kahlina i najbolji igrač i strijelac Kristijan Lovrić zadovoljni su svojim ovosezonskim partijama, ali Gorica nije ispunila svoj cilj, osigurati mjesto u kvalifikacijama Europske lige.

Prošle se godine turopoljski prvoligaš, u svojoj premijernoj sezoni među hrvatskom elitom, do posljednjeg kola borio za osvajanje četvrte pozicije, na kraju je završio na petom mjestu i bez plasmana u Europu, no, ove godine napravljen je ipak korak unatrag, i prije finiša natjecanja bilo je jasno kako Goričani pod vodstvom novog trenera Valdasa Dambrauskasa ne mogu biti bolji od šestog mjesta na ljestvici.

Oba Kristijana su istaknula kako iduće sezone europski iskorak mora biti imperativ za ovu momčad, s njima ili bez njih u sastavu.

"Sezona je mogla biti i bolja, ali i lošija. nadali smo se svi da ćemo izboriti kvalifikacije za Europsku ligu. Nismo uspjeli, smatram da će iduće sezone to biti pod obavezno. Bit će još teže, jer Gorica više nije nepoznanica i sve nas ekipe ozbiljnije shvaćaju," istaknuo je Lovrić između ostalog u razgovoru za SK podcast pa dodao:

"Moglo je biti puno bolje, puno više boljih utakmica, više golova, više asistencija, ali treba biti objektivan i realan i reći da smo i pojedinačno i kao ekipa napravili dobar posao."

"Bit će teško dostići tu letvicu, ove sezone smo osvojili manje bodova. Smatramo da možemo i moramo puno više..."

Nakon pauze i nastavka sezone prekinute koronavirusom Lovrić je u tri utakmice imao punu minutažu, dok je u četiri nastupa ranije napuštao travnjakzbog izmjena

Dambrauskas gaji drugačiji stil od bivšeg trenera Jakirovića, nije se to još pokazalo i kao učinkovitije. Pamte se pobjede nad Rijekom i Hajdukom, povijesni remi s Dinamom, ali Gorica je pod vodstvom litavskog stratega gubila bodove od Varaždina i Prelecove Istre, ekipa koje su bile u borbi za prvoligaški opstanak.

"Iskreno, promijenila se igra u tome da više težimo da kroz posjed pokušavamo nešto napraviti. No, puno ovisi o nama, jesmo li u glavi svjesni da možemo ili ne možemo nešto napraviti," analizirao je Lovrić.

"Od Rijeke, Hajduka i Osijeka mislim da imamo bolji međusobni omjer, no, problem su nam 'manje' ekipe, ove sezone smo u tim susretima izgubili 20 bodova. Mogli smo se boriti za drugo mjesto da smo u tim utakmicama osvojili više bodova," nadovezao se Kahlina.

TREBA SEBE OSIGURATI...

Obojica imaju ambicije i planove, nadaju se transferu i odlasku iz Gorice...

"Mene ugovor veže za Goricu, ali naravno kako je svakom igraču neki cilj napraviti iskorak u karijeri. Lagao bih kad bi rekao da se vidim i iduće sezone u Gorici. Svatko želi napraviti stepenicu više. Nije tragedija niti ako ostanem ovdje, borba ide dalje i nikad ne znaš što ti život nosi. Bez obzira na to što se dogodi treba nastaviti raditi i trenirati i mislim da će kad tada taj trenutak doći, bilo ovog ljeta ili zime. Nadamo se kako će doći zadovoljavajuća ponuda za sve tri strane i da ćemo uspjeti realizirati to već ovog ljeta," poručio je 24-godišnji ofenzivac Gorice, koji je ove sezone zabio 16 golova, 14 u prvenstvu i dva u Kupu, a upisao je i sedam asistencija te je sigurno u konkurenciji za najboljeg igrača HNL-a ove sezone.

Za njegove usluge već su neki europski klubovi pokazali interes, od Galatasaraya i Celtica pa do njemačkog Hannovera. No, sigurno postoji i opcija odlaska u Dinamo, kao što je to svojevremeno bilo s Atiemwenom, ili u Osijek, Rijeku, Lokomotivu ili Hajduk.

Ako stigne prava ponuda...

Slično razmišlja i kapetan, koji će u petak 24. srpnja, na dan posljednje utakmice sezone sa Slaven Belupom, proslaviti 28. rođendan.

"Imam puno utakmica iza sebe, ali da s Goricom nisam ušao u Prvu ligu pitanje je li bi se imao priliku dokazati na ovoj razini. Uskoro ću napuniti 28 godina i mislim kako je vrijeme za mene da odem van ako mislim napraviti nešto u svojoj karijeri. Trebam sebe osigurati, iako je meni u Gorici jako lijepo. Ako treba ostati, bit ću na 100 posto, to svi znaju u klubu. Ali, naravno da imam želju otići van i dokazati se na nekoj višoj razini, u boljoj ligi. Napraviti nešto više u karijeri, svakome je san igrati Ligu prvaka..."

"Ne znaš gdje su ti granice dok to ne isprobaš. Prelijepo mi je ovdje, tu sam već četiri godine, svi me vole, ne mogu reći ništa loše. Gorica je moj dom, ali normalno da želim realizirati transfer, pomoći klubu, pomoći sebi. Gorica živi od transfera i ne može ona zadržati mene, Lovrića ili par drugih igrača pa graditi momčad za drugo ili treće mjesto. Netko od nas će vjerojatno morati otići," zaključio je iskreno neprikosnoveni čuvar mreže Gorice, koja će sezonu zaključiti u petak od 21.05 sati na Gradskom stadionu protiv Slaven Belupa, ali zbog koronavirusa i aktualne epidemiološke situacije, bez gledatelja na tribinama.

Nova sezona počet će jako brzo, sredinom kolovoza...

(Foto: HNK Gorica)