°C 14

Laljek: Sve je teže podnijeti ove poraze od jedan razlike

21.11.2020.

Damir Žbulj

Rukometaši PPD Zagreba tonu sve dublje, a nažalost s njima i Ivan Laljek.

Velikogorički rukometaš u rujnu je dres Gorice zamijenio onim Zagreba, kako bi 'Lavovima' pomogao u izazovima u Ligi prvaka.

Međutim, prvo pod vodstvom Igora Vorija, a sada pod trenerskom palicom Vlade Šole, Zagrebaši ove sezone još uvijek ne znaju za pobjedu.

Na dva poraza na završnom turniru regionalne SEHA Gazprom lige nadovezalo se njih šest u Europi, od Kiela, Veszprema, Aalborga, Barcelone, Celja i zadnji od ukrajinskog Motora.

"Opet smo bili blizu. Bila je borbena utakmica. Ovo je treća ili četvrta utakmica u kojoj smo u egalu pa na kraju izgubimo. Borili smo se, Motor je jaka ekipa, pogotovo u obrani. 'Tuku' svih 60 minuta. Izgubili smo snagu u drugom poluvremenu, primili smo nekoliko brzih golova...

"Nismo niti mi bili loši u obrani, ali nam je u napadu nedostajalo nekoliko lakih golova. Teško je s njima igrati šest na šest," rekao je nakon susreta Laljek, koji je u Sutinskim vrelima postigao tri pogotka, no, sva tri u prvom poluvremenu.

Zagrebačka Arena trenutno nije sportsko borilište, 'preuređena' je u bolnicu i spremna je za prihvat pacijenata s koronavirusom.

Korona nije zaobišla niti Lavove, koji su zbog izolacije propustili gostovanje kod Nantesa

"Napravili smo nekoliko grešaka i tu se najbolje možda osjetila ta stanka od zadnje utakmice. Desetodnevna izolacija je učinila svoje. Sve je teže podnijeti ove poraze od jedan razlike..."

"Treba izvući pouke iz ove utakmice, ubrzo igramo opet s istim suparnikom, trebamo ih dodatno analizirati i nadati se boljoj utakmici u uzvratu," zaključio je 28-godišnji velikogorički rukometaš, koji u posljednjim utakmicama dobiva sve više povjerenja trenera Šole u organizaciji napada hrvatskog prvaka.

Zagreb je nažalost na dnu ljestvice B Lige prvaka, bez ijednog boda, a iduća prilika za prvo slavlje bit će kod Motora 26. studenog.