°C 13

Kod zahuktalih Lokosa počinju 'pripreme' za novu sezonu

18.07.2020.

Damir Žbulj

U nedjelju u Kranjčevićevoj ulici od 18.55 sati Gorica igra pretposljednju ovosezonsku utakmicu, u gostima kod Lokomotive, koja se s Osijekom i Rijekom žestoko bori za drugu poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Pod vodstvom trenera Gorana Tomića ove godine igraju možda i najbolji nogomet u Hrvatskoj, izuzetno su opasni i efikasni, a ove sezone protiv turopoljskog prvoligaša imaju dvije pobjede i remi...

Goričani su dva kola prije kraja 'zacementirani' na šestoj poziciji, s deset bodova zaostatka za Hajdukom.

"Ovo je i dalje prvenstvena utakmica, a ne prijateljska te nam je još uvijek važna. Bez obzira na to što ne možemo ni gore ni dolje na ljestvici."

"Bit će to još dio temelja za iduću sezonu, a moći ćemo dati i priliku igračima iz drugog plana, koji nisu imali ove sezone veliku minutažu. Kad se to zbroji, čeka nas zanimljiva i važna utakmica, u kojoj ćemo vidjeti što možemo napraviti. U ekipi nema igrača koji ne želi pobjedu, znamo što želimo postići, kako unaprijediti igru i koji su nam planovi za iduću sezonu."

"Ovo je prava šansa da to pokažemo na terenu," istaknuo je u najavi trener Dambrauskas.

Anthony Kalik i Cherif Ndiaye propustit će ovo gostovanje zbog žutih kartona,

"Ne brinem o tome u ovom trenutku baš puno. Cherif i Kalik su nam postali važni igrači, ali možda će izostati još nekoliko igrača zbog zdravstvenih problema. Kad netko nedostaje to je savršena prilika za druge igrače da se istaknu. Vjerujemo u one koji će započeti utakmicu i sve one koji će dobiti priliku da dođu do pobjede u nedjelju."

Litavski strateg osjetio je snagu Lokosa na početku svog mandata u Gorici. U ožujku su gosti na Gradskom stadionu slavili 1:3, iako je njegova momčad golom Steenvoordena početkom nastavka stigla do prednosti. Atiemwen i dvostruki strijelac Uzuni kreirali su preokret u posljednjih pola sata...

"Nisam bio u Hrvatskoj u prvom dijelu sezone pa ne mogu reći kako je Lokomotiva izgledala ranije, no, od kada sam stigao u Goricu mogu reći kako se divim toj momčadi i ima veliki respekt prema ekipi i njihovom treneru i svemu što rade. U posljednja četiri mjeseca možda su i najbolji u ligi, jako dobro koriste svoje prednosti, imaju dobre igrače i prepoznatljiv stil. istaknuo bih kako imaju dobre individualce, ali je najvažnije što igraju jako dobro kao momčad. Ne ovise o jednom nogometašu, nego imaju nekolicinu koji se mogu istaknuti. To im je najveća snaga," analizirao je Dambrauskas pa dodao:

"Veselim se utakmici i prilici da možemo odmjeriti snage s njima, jer mi želimo u narednim sezonama biti baš poput Lokomotive."

"Vjerujem u svoju momčad i ono što radimo, mislim da smo i u prošloj međusobnoj utakmici veći dio vremena pokazali kako imamo rješenja za njih. Zaustavili smo ih, nismo im dali previše prostora, vodili smo u drugom poluvremenu, ali nismo imali dovoljno mentalne snage da prelomimo i zaključimo tu utakmicu."

S optimizmom gleda na novi dvoboj...

"Takve stvari ne dolaze niti brzo ni lako, ali vjerujem kako idemo u pravom smjeru i kako ćemo pronaći prava rješenja za njih u nedjelju."

U prvoj utakmici 35. kola HT Prve lige otpisani Inter je poražen u Koprivnici, u subotu Osijek gostuje u Varaždinu, a Prelecova Istra, s mislima na dodatnim kvalifikacijama za opstanak protiv Orijenta, dočekuje Dinamo. U nedjelju još igraju Hajduk i Rijeka na Poljudu.

HT Prva liga:
1. Dinamo 34 +40 76
2. Osijek 34 +20 62
3. Lokomotiva 34 +18 61
4. Rijeka 34 +13 58
5. Hajduk 34 +17 57
6. HNK Gorica 34 -4 47
7. Slaven Belupo 35 -17 38
8. Varaždin 34 -20 33
...
9. Istra 1961 34 -30 24
____
10. Inter-Zaprešić 35 -37 17