°C 12

Klafurić novi trenerski angažman pronašao na Cipru

03.01.2020.

Damir Žbulj

Velikogorički nogometni stručnjak Dean Klafurić, bivši trener Udarnika i Gorice, pronašao je novi angažman nakon što mu je prošlog ljeta, promjenom Uprave, neslavno propao posao u Hrvatskom dragovoljcu.

Potvrđen je za novog trenera ciparskog prvoligaša Ethnikos Achnasa, trenutno devete ekipe tamošnjeg prvenstva.

U dosadašnjih 13 odigranih kola klub je upisao tri pobjede, četiri remija i šest poraza, a glavni cilj bit će Klafuriću mirno zadržati prvoligaški status.

Ugovor je potpisao do kraja sezone, a pomoćnik će mu biti Damir Milanović, koji je tako napustio redove Poleta iz Buševca, gdje je uživao u finišu svoje igračke karijere. Milanović je radio i kao trener mlađih dobnih kategorija Gorice.

Klafurić je u svojoj trenerskoj karijeri radio u omladinskoj školi Dinama, bio je izbornik ženske nogometne reprezentacije, radio je kao pomoćni trener sa Zoranom Mamićem u Dinamu, ali i u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a u Poljskoj s Romeom Jozakom.

Na klupi Legije surađivao je i s Ivanom Prelecom, gdje je osvojio 2018. godine osvojio duplu krunu, naslov prvaka i trofej Kupa Poljske. Otkaz je u poljskom velikanu dobio u kolovozu te iste godine, kad nije ispunio nerealne zahtjeve tamošnje Uprave o ulasku u Ligu prvaka.

U Ethnikosu ga čeka 'šarena' ekipa, u kojoj osim domaćih igrača ima i dosta internacionalaca, od Francuza i Portugalaca do Ukrajinaca i Makedonaca, a vrijednost momčadi procijenjena je na nešto malo više od četiri milijuna eura.

Prvoligaško natjecanje na Cipru broji 12 klubova, sezona je podijeljena u dva dijela, a mjesto među prvih šest i sigurna zona doigravanja za prvaka Ethnikosu bježi tek pet bodova, uz jednu odigranu utakmicu manje.

Debi na klupi imat će već u nedjelju na gostovanju kod sedmoplasirane Nea Salamine.