°C 8

Kapulica iz Hajduka prešao u Goricu, želi postati poput Marcela Brozovića!

21.04.2022.

Damir Žbulj

Više nije senzacija kad HNK Gorica angažira veliku nogometnu nadu, a iduće pojačanje za Nogometnu školu dolazi iz redova splitskog Hajduka. Luka Kapulica je jedan od najdarovitijih igrača svoje generacije u Hrvatskoj, U-17-reprezentativac i dosadašnji kapetan kadetske momčadi Hajduka.

Svoj nogometni razvoj nastavit će u srcu Turopolja: "Jako sam sretan i zadovoljan što je sve dogovoreno, što sam postao član HNK Gorice. Predsjednik je izrazio snažnu želju da dođem ovdje, svidio mi se projekt koji su mi ljudi iz Gorice predstavili i zapravo je odluka bila lagana," rekao je 17-godišnji Luka, koji će zbog svog talenta i potencija konkurirati i za juniorsku, ali i seniorsku momčad turopoljskog prvoligaša.

Nogomet je počeo trenirati u malom splitskom kvartovskom klubu NK Pomak, a s 11 godina je stigao u Hajduk.

Redoviti je član U-15 i U-17 selekcija hrvatske nogometne reprezetnacije.

"Ako bih se opisivao kao igrača, rekao bih da mi se sviđa igra Marcela Brozovića, pogotovo njegova količina trke, budući da i ja mogu puno trčati. Uz to, sviđa mi se i kako je Brozović opušten dok igra, tome i ja težim. Evo, sad sam i došao u njegov kraj, u Turopolje..."

"Želja mi je samo što bolje se razvijati kao igrač, dokazivati se i davati sve od sebe na svakom treningu, na svakoj utakmici," poručio je Kapulica na predstavljanju.