°C 11

Kadetkinje Maraton kluba Velika Gorica viceprvakinje Hrvatske u krosu, juniorke osvojile treće mjesto

15.03.2021.

Damir Žbulj

Maraton klub Velika Gorica ostvario je zapažen nastup na ekipnom Prvenstvu Hrvatske u krosu, kojem je domaćin bio Varaždin.

Atletska škola MKVG nastupila je s rekordnih sedam ekipa i ukupno 28 natjecateljica i natjecatelja.

Mlađi kadeti Ivan Toma Aščić, Marko Pocrnić, Indi Fran Hećimović Obradović i Bruno Martinčević su nastupili na utrci od 1 km. Nešto stariji mlađi juniori Martin Marčec, Viktor Benedetti i Vito Jukić su pak nastupili na utrci od 4 km. U kategoriji mlađih kadetkinja na utrci od 800 m boje kluba su branile Zeta Hećimović Obradović, Petra Knežević i Tara Menalo. Na nešto dužoj utrci od 1 km su nastupile naše kadetkinje Tena Petračić, Tena Martinec, Ema Vuković, Livija Debelić i Andrijana Džolić. Kod mlađih juniorki na utrci od 2 km su nastupile Iva Karlović Papak, Tara Petračić, Brigita Grčić, Lucija Breljak i Lucija Kišić. Juniorke su pak nastupile na utrci od 4 km u sastavu Nina Vuković, Anja Petračić i Lucija Sever. Konačno, na najdužoj utrci od 12 km nastupili su naši seniori Bruno Škrinjarić, Josip Martinović, Martin Pečnik i Danijel Trgovac.

Na ovom natjecanju sudjelovalo je 35 ekipa iz cijele Hrvatske, a nastupilo je ukupno čak 641 natjecatelja u svim kategorijama.

Ukupno je Maraton klub Velika Gorica osvojio sjajno šesto mjesto!

Kadetkinje su osvojile titulu viceprvakinja Hrvatske, juniorke su na kraju zauzele treću poziciju.

Mlađi kadeti osvojili su četvrto mjesto, mlađe juniorke su ukupno bile šeste, mlađi juniori i mlađe kadetkinje osvojili su sedmu poziciju, dok su seniori završili kao deseti.

"Treba napomenuti da je kros specifična i posebno teška atletska disciplina pa uspjeh naših članova time dobiva dodatnu vrijednost kroz rezultatsko ostvarenje."

"Podsjećam da je ova ekipa kadetkinja prije tri godine u kategoriji limačica na krosu u Labinu okitila titulom prvakinja Hrvatske. Odličan rezultatski kontinuitet na visokoj razini cure su održale zahvaljujući ustrajnim radom i svakodnevnim napornim treninzima. Brojnim nastupom svih uzrasni kategorija Maraton klub Velika Gorica ustrajno provodi i promovira svoje geslo 'atletika za sve', kojim 'kraljicu sportova' želi približiti našim sadašnjim i budućim članovima, osim kroz treninge, i uključivanjem i u velik broj službenih natjecanja. Čestitke svim našim članovima na odličnim rezultatima," poručio je tajnik kluba Bruno Škrinjarić.