°C 7

Lucija Sever na svom prvom polumaratonu 'poprilično visoko postavila ljestvicu'

29.03.2022.

Damir Žbulj

Zagreb proljetni polumaraton okupio je ponovno velik broj natjecateljica i natjecatelja, a boje Maraton kluba Velika Gorica predstavljalo je njih petero, Vedran Planinšek, Josip Martinović, Jasna Mikulić, Hrvoje Mikulić i Lucija Sever.

Lucija je istrčala svoj prvi službeni polumaraton, koji će joj definitivno ostati u sjećanju. Kroz cilj je prošla u vremenu 1:39:38 i odmah je i pobijedila u kategoriji juniorki.

"Poprilično je visoko postavila ljestvicu, odmah na svojoj prvoj dugoprugaškoj utrci, te joj želimo puno dobrih rezultata i što manje ozljeda u nadolazećem razdoblju," javio je trener i tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić.

Jasna Mikulić je utrku završila za 1:55:43 te je osvojila sedmo mjesto u kategoriji Ž45.



Vedran Planinšek je s vremenom 1:26:15 osvojio šesto mjesto u kategoriji M35. Nešto nakon Vedrana, ciljem prolazi i Josip Martinović s vremenom 1:30:43, čime postavlja svoj novi osobni rekord na ovog udaljenosti, što je bilo dovoljno za 20. mjesto u kategoriji M35. Hrvoje Mikulić također postavlja novi osobni rekord na polumaratonu, koji je sada 1:37:05 te osvaja 21. mjesto u kategoriji M45.

"Čestitamo našim dugoprugašima na još jednoj odlično odrađenoj utrci. Sljedeća utrka u sklopu Hrvatske atletske cestovne lige (HACL) gdje nastupa i naš MKVG je Osijek polumaraton, koji se održava 9. travnja u srcu Slavonije," poručio je Škrinjarić.