°C 5

Jurica Pršir junak novog slavlja Mladih Vatrenih

11.11.2021.

Damir Žbulj

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija upisala je i petu pobjedu u petom kolu kvalifikacija za iduće Europsko prvenstvo, a u 2:0 slavlju nad vršnjacima Estonije u Puli prekrasan pogodak zabio je i 'domaći dečko' Jurica Pršir.

Pršir je krenuo u početnoj postavi, a velike zasluge i za prvi gol idu veznjaku Gorice i momku iz Odranskog Obreža. U finišu prvog poluvremena pogodio je okvir gola, a Roko Šimić je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Pola sata prije kraja Pršir je prelomio utakmicu fantastičnim dalekometnim udarcem s više od 20 metara.

U prvih 11 našao se i Velikogoričanin David Čolina, igrač splitskog Hajduka, a cijelu utakmicu branio je i čuvar mreže Gorice Dominik Kotarski.

Izbornik Igor Bišćan je u 76. minuti umjesto Pršira na teren poslao Tonija Fruka, još jednog ofenzivca Gorice.

"Znali smo da nas očekuje jedna jako teška utakmica, protiv protivnika koji igra u sustavu 5-4-1. Znali smo da će biti jako defenzivni, tako je na kraju i bilo..."

"Teško je bilo probiti taj njihov blok, ali ipak smo uspjeli. Poveli smo u prvom poluvremenu, imali smo još par šansi, nismo uspjeli zabiti, no, na kraju smo odigrali jako dobru utakmicu i zasluženo pobijedili," naglasio je Pršir pa pronašao razlog za svoje sve bolje partije:

"U Gorici sve više i više igram, dobivam više prilike, imam više samopouzdanja i sve polako dolazi samo po sebi," s velikim osmjehom na licu je poručio.

Idući izazov za Mlade Vatrene je u utorak na gostovanju kod vršnjaka Austrije.

"Austrija je možda i najteži protivnik u ovoj našoj kvalifikacijskoj skupini. Pogotovo kod njih na gostovanju. Sigurno je da se radi o jednoj kvalitetnoj momčadi, bit će teško, ali mi idemo nastaviti ovaj naš pobjednički niz i idemo po ta tri boda," zaključio je Pršir.

Hrvatska je pod vodstvom izbornika Igora Bišćana vodeća u skupini sa svih pet pobjeda!

 

Hrvatska U-21: Kotarski, Čolina, Smolčić, Vušković, Šutalo, Pršir (76' Fruk), Palaversa (70' Franjić), Baturina, Biuk (64' Laušić), Kačavenda (64' Marin), Šimić (76' Beljo). Izbornik: I. Bišćan.