°C 19

Jeličić: Čeka nas možda i teža utakmica nego protiv Dinama

27.10.2023.

Damir Žbulj

Povijesno slavlje nad Dinamom već je arhivirano i bliži se novi prvenstveni izazov, na nedjeljnom gostovanju kod sjajne Rijeke, kod legendarnog prošlosezonskog goričkog 'spasitelja', Željka Sopića.

Nema se puno toga više dodati o Sopi i njegovom zaista povijesnom trenerskom uspjehu na klupi Gorice, koja je pod njegovim karizmatičnim vodstvom sačuvala svoj prvoligaški status!

Iznenadnim odlaskom Sergeja Jakirovića u Dinamo, na Rujevici su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom i vrlo brzo je Damir Mišković shvatio što mu treba, 'okrenuo broj' Nenada Črnka i dogovorio trenerski transfer, koji je pak u lančanoj reakciji omogućio dolazak Dinka Jeličića u Goricu.

U Rijeci mogu biti itekako zadovoljni ovakvim raspletom, preuzeli su vrh ljestvice te su nastavili svoju borbu za naslov prvaka, a zadovoljni mogu biti i u Gorici, koja je na sjajnoj četvrtoj poziciji na ljestvici, koja je pod Jeličićevim vodstvom srušila i Hajduk i Dinamo, po prvi puta u povijesti!

Vidjet ćemo što se može napraviti na Rujevici, u nedjelju od 15 sati.

"Već smo na neki način arhivirali pobjedu nad Dinamom, koliko god bila velika, lijepa i koliko god da nas je jako razveselila. Moramo ostati stabilno na zemlji i moramo se usredotočiti na ono ispred nas. Čeka nas možda i teža utakmica nego protiv Dinama, nakon toga vrlo brzo dolazi Kupa pa dvoboj s Osijekom i nemamo nekog vremena za slavlje. Atmosfera je na najvišoj mogućoj razini, sve to nam je dodatni vjetar u leđa i probat ćemo napraviti sve da i u Rijeci dođemo do nekog boda," istaknuo je u dobrom i optimističnom raspoloženju Jeličić.

Majstorović je upitan, ali svi ostali će treneru biti na raspolaganju...

Jeličić je istaknuo i 'vrući' ambijent Rujevice kao prednost domaćih nogometaša koju treba anulirati: "Njima je to dodatni poticaj protiv svakog protivnika, njihov teren na Rujevici je sigurno veliki plus za Rijeku, ali isto tako i njihov trener Sopić, koji jako dobro poznaje momčad Gorice. Morat ćemo se adaptirati, pokušali smo simulirati uvjete u Rijeci, pomogla nam je ova kiša da osjetimo tu brzinu travnjaka. Pokušat ćemo još popraviti neke stvari koje nisu bile dobre protiv Dinama."

Rijeku karakterizira izuzetna dinamika, individualna kvaliteta, a ima u svojim redovima i nekoliko sjajnih dalekometnih pucača, koji će koristiti svaku priliku da ugroze Banića. Imaju i širinu kadra, kvalitetu i na klupi pa će ovaj okršaj, prvi ovosezonski s Rijekom, biti zaista veliki ispit za Jeličića i njegove igrače.