°C 11

Jan Flegar viceprvak Europe, Sara Anđelić brončana!

04.10.2019.

Damir Žbulj

Vrhunski rezultat na kadetskom taekwondo Europskom prvenstvu u Španjolskoj ostvario je Jan Flegar, mladi 13-godišnji član TK Bistra, koji je u kategoriji do 37 kilograma osvojio srebrnu medalju i titulu europskog viceprvaka.

Pod vodstvom trenerice Martine Šarec u prvom je kolu bio bolji od Rusa Karpinskiija s 40:28, u drugom od Ukrajinca Maysaniuka s uvjerljivih 42:20, u četvrtfinalu je deklasirao Azerbajdžanca Mammadzada s 32:!, dok je u polufinalu s 25:13 bio bolji od Uroša Belanovića, vršnjaka iz Srbije.

U borbi za zlato s 31:17 uspješniji je bio Mohmad Tajmaškanov iz Rusije.

 

 

Za fenomenalne vijesti s kadetskog Europskog taekwondo prvenstva pobrinula se i sjajna mlada i talentirana Sara Anđelić, koja je u svojoj kategoriji do 47 kilograma osvojila brončanu medalju!

Sara je briljirala u otvaranju natjecanja pobjedom nad Rumunjkom Cordeanu (26:3), prekidom u drugoj rundi. U drugom kolu je bila bolja od Grkinje Koursoumi sa 14:7 dok je u četvrtfinalu deklasirala Ivana Ciccarelli iz Italije s 27:18.

U poluzavršnici je Ruskinja Arina Lebedova slavila s 14:10, no, naša sugrađanka Sara ostvarila je fantastičan rezultat, koji će, sigurni smo, biti temelj za njen daljnji razvoj, pod vodstvom sjajnog trenera Igora Matića.

U Španjolskoj je na europskoj smotri najboljih TK Velika Gorica predstavljala i Sara Habijančić, hrabro se borila, ali je nažalost poražena u prvom nastupu od Britanke Emily Clark (19:10).