°C 24

Iznimno talentirana Velikogoričanka Jelena Buchberger i treći put u nizu badmintonska prvakinja Hrvatske

10.02.2023.

Damir Žbulj

Vrhunske rezultate ostvarile su članice i članovi Badminton kluba Velika Gorica na seniorskom prvenstvu Hrvatske, a prednjačila je fantastična Jelena Buchberger, koja je i treći put u nizu osvojila titulu prvakinje Hrvatske, a tek će 18. veljače napuniti 17 godina!

Jelena je najviše problema imala u četvrtfinalu, kad je u dramatičnom okršaju s Dorom Drvodelić spašavala i meč loptu suparnice...

U poluzavršnici je nadigrala Barbaru Janičić, dok je u finalu s 2:0 bila uvjerljiva i protiv Lune Šaban iz BK Medvedgrad, što je bila i repriza prošlogodišnje borbe za zlato.

Za dodatno slavlje pobrinuli su se Filip Jagar i Neven Rihtar, koji su osvojili broncu u muškim parovima, dok su brončanu medalju u mješovitim parovima zaslužili Filip i Dora Dragčević.

Katarina Galenić i Zvonimir Hoelbling osvojili su zajedno mješovite parove, a potom su s partnerima Dorom Drvodelić i Igorom Čimburom osvojili zlato u ženskim, odnosno muškim parovima.

Najbolji je ovo rezultat u klupskoj povijesti za BK Velika Gorica na seniorskim prvenstvima Hrvatske, jer je ovo prvi put da su osvojene čak tri medalje!

JELENA U RAZVOJNOM PROGRAMU HOO-a


Jelena je prošlu godinu imala problema s ozljedom stopala, ali je ipak u završnici uspjela doći do ukupne pobjede u Europskom kupu za igračice do 17 godina, što joj je donijelo i ulazak u Razvojni program II/1 Hrvatskog olimpijskog odbora, u kojem je i Sara Habijančić, članica Taekwondo kluba Velika Gorica.

Pomalo je i nevjerojatno kako Jelena prošle godine nije bila niti nominirana u izboru za najbolju sportašicu našeg grada, u izboru Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice.

Nadamo se kako će se taj propust ispraviti u idućem izboru!

Prvenstvo Hrvatske je po prvi puta držano na terenima zagrebačkog Agrama, u organizaciji Hrvatskog badmintonskog saveza, a u dva dana natjecanja bilo je pregršt odličnog badmintona, uzbudljivih mečeva, ali i sjajne atmosfere, koju su napravili zaljubljenici u ovaj atraktivni, olimpijski sport.

Boje velikogoričkog badmintona branili su, uz 'medaljaše' Jelenu, Filipa, Doru i Nevena, branili su još i Filip Antunović, Lucija i Vito Buchberger, Karlo Barta, Viktor Hajnal i Rania Vindiš, koja je sa svojih 13 godina bila najmlađa predstavnica na ovom seniorskom prvenstvu Hrvatske.

Jagar je odlično igrao i u pojedinačnoj konkurenciji, ali ga je u četvrtfinalu zaustavio budući prvak Filip Špoljarec. Blizu još jedne medalje bila je i Dora, koja je i u 'singlu' i u ženskim parovima također poražena u četvrtzavršnici.

Fantastični su ovo rezultati za velikogorički badminton i veselimo se novim natjecanjima u ovoj 2023. godini, a od Jelene Buchberger možemo očekivati i dodatni iskorak na međunarodnoj sceni!