°C 7

Izbornik Ivan Dragić naslijedio Nikolića, vratili se i Ceković i Laljek, Sorić i Starčević bit će 'prava pojačanja'!

01.06.2023.

Damir Žbulj

U HRK Gorica misle itekako ozbiljno! Znamo to već jako dobro u posljednjih nekoliko sezona, kad su naši gorički rukometaši standardni član Lige za prvaka, među šest najboljih klubova Hrvatske, nakon što su napravili još jedan europski iskorak i nakon što rukomet ponovno privlači pažnju navijača u našem gradu...

Ovu sezonu klub je završio na petom mjestu Paket24 Premijer lige, iza prvaka PPD Zagreba, našičkog Nexea, Sesveta i Poreča, koji je pak u odlučujućoj utakmice sezone na svom terenu, protiv desetkovane Gorice, ipak pokazao 'mrvicu' više...

U Gorici nisu niti sekunde mirovali te su i prije početka priprema, koje će startati krajem srpnja, polako počeli slagati momčad za nove izazove.

I to jako ozbiljnu momčad!

Možda nikad jaču u ovom premijerligaškom društvu.

Nažalost, trener Andrija Nikolić zbog nekih osobnih razloga i prekida veza sa Zagrebom više neće voditi Goricu, ali je njegov nasljednik Ivan Dragić, još jedan izuzetno talentirani rukometni stručnjak i aktualni izbornik hrvatske kadetske reprezentacije!

Vrlo je ambiciozan i studiozan i prema našem skromnom mišljenju Gorica je povukla pravi potez!

Drugo veliko pojačanje je povratak kapetana Hrvoja Cekovića, koji je posljednjih nekoliko mjeseci obukao dres PPD Zagreba te iako samo na 'posudbi' ipak stavio oko vrata medalje za naslov prvaka Hrvatske i osvajača Hrvatskog rukometnog kupa. Zaslužena je to nagrada za sve ove godine koje je posvetio ovom sportu, ali će iduće sezone ipak razveseljavati goričke ljubitelje rukometa.

Još jedna velika priča je i povratak još jedne goričke rukometne legende i pravog lidera na parketu i izvan njega. Ivan Laljek okušao se prošlu sezonu u inozemstvu, u Sloveniji, ali sada je ponovno spreman voditi ovu momčad do možda i povijesnih uspjeha!

Klupska Uprava na čelu s predsjednikom Nevenom Karasom i direktorom Vladom Malbašićem najavila je lijepu rukometu sezonu, iako, Velika Gorica je idealna sredina za rad s mladim igračima, jer u konačnici i nema nekog velikog rezultatskog pritiska.

Osnovni cilj je i dalje ulazak u Ligu za prvaka, a sve ostalo bit će samo bonus, poput još jednog izlaska u Europu ili plasmana na završni Final 4 turnir Kupa Hrvatske, što je svakako jedna 'tiha patnja' i igrača i svih u goričkom klubu!

No, nije tu kraj pojačanjima! I to zvučnim pojačanjima.

Svoju uspješnu karijeru u dresu Gorice zaključio je i Tompa Sladoljev, jedan od ljubimaca goričke publike, istinska vratarska legenda, ali na njegovo mjesto uskočit će 28-godišnji Marin Sorić, koji se itekako dokazao u dresu riječlkog Zameta, a posljednjih godina jedan je od najboljih golmana na domaćim rukometnim parketima!

Velika su očekivanja i od Vida Starčevića, stasitog pivota, koji stiže iz Rudara iz Ruda, ali se radi o 23-godišnjem momku koji je prošao školu PPD Zagreba, a nosio je i dres Varaždina.

Još je rano za priče o odlascima, ali kako stvari sada stoje, kostur momčadi će ostati i u idućoj sezoni, a s povratnicima i ovim kvalitetnim pojačanjima u Velikoj Gorici će se i iduće sezone igrati odličan rukomet. Vjerujemo pred punim tribinama!

"Željeli smo priredi dobrodošlicu novom treneru, povratnicima u klub i novim igračima, koji će nositi dres Gorice u idućoj sezoni. Mogu slobodno reći da otkada sam ja u klubu, u proteklih 15-ak godina, mislim da ovakvu ekipu nismo još imali. Nije sada to nekakav teret na vašim leđima, ali mislim da ćemo biti respektabilna momčad u hrvatskim okvirima," rekao je na predstavljanju Karas, uz kojeg su u Gradskoj sportskoj dvorani bili i sportski direktor Drago Kovačević i tajnik kluba i voditelj škole rukometa HRK gorica Hrvoje Pekera.

"Lakija i Cekija svi dobro znamo i znamo kako nam je dobro išlo dok su i prije igrali zajedno. Oni su godinama i srce i duša našeg kluba! Vlado i Drago su pozorno pratili Marina i Vida i velika hvala njima što su uspjeli dogovoriti njihov dolazak. Želim da se svi dobro osjećate u našem klubu i da se svi zajedno budemo češće radovali, nego što budemo tugovali," slikovito je poručio čelnik HRK Gorica.

"Želim se posebno zahvaliti našem dosadašnjem treneru Andriji Nikolić i svim igračima koji su iznijeli ovu sezonu. Andrija je dugo bio kod nas, ostat će nam u dobrom sjećanju i njemu su vrata našeg kluba uvijek otvorena za bilo koju funkciju.."

"U proteklu sezonu ušli smo s dobrom ekipom i da smo ostali na okupu vjerujem da bismo se borili sa Sesvetama za treće mjesto i da bismo došli dalje od trećeg kola u Europi. Najviše me boli što mislim da bismo mi igrali finale Kupa sa Zagrebom u Poreču! Samo da nam je Ceki ostao," emotivno je poručio Karas.

"Vjerujem da će ova naša ekipa biti jedna od boljih u povijesti našeg kluba. Ove sezone smo ostvarili naš primarni cilj, igrali smo Ligu za prvaka, jer više se ničim drugim i ne zadovoljavamo. Ostaje taj mali žal za Kupom i Europom, ali pokosile su nas neke povrede, neki odlasci i sada su pred nama novi izazovi," zaključio je.

Nekoliko riječi dobrodošlice uputio je i direktor Malbašić: "Zahvalio bih se i Ivanu i Vidu i Marinu na korektnosti u pregovorima. Iznio sam im sve što od njih očekujemo. Trener uglavnom poznaje sve igrače i mislim da neće biti nikakvih nedoumica. Na kraju, moje je razmišljanje da ne priznajemo nikome osim Zagreba da je bolji."

Ivan Dragić je relativno mlad, ali i poprilično iskusan 43-godišnji rukometni stručnjak, koji je radio i u inozemstvu, a posljednjih nekoliko sezona radi s drugom ekipom PPD Zagreba i njihovim mladim nadama te je i hrvatski U-17 izbornik.

"Čast je biti dio ove sportske zajednice i ovog kluba. Posljednjih desetak godina sam u Hrvatskoj, prije toga sam radio i vani..."

"Na meni je da s ovom ekipom predano i profesionalno redim, želim da boje ovog kluba časno branimo! I da naš pristup na terenu i ta naša borbenost nikada ne budu upitni!"

"Želim da borbenost bude naša prepoznatljiva karakteristika i mislim da na kraju, uz naš svakodnevni rad, rezultati neće izostati," poručio je na predstavljanju novi trener.

"Sve ovo je u duhu suradnje s PPD Zagrebom i želim s Goricom napraviti jedan dobar rezultat, ali i želim da razvijamo mlade i kvalitetne igrače, za Goricu ili za Zagreb, ali i za našu hrvatsku reprezentaciju! Ovo je za mene veliki izazov, no, izuzetno se veselim," dodao je Dragić.

Istaknuo je skromno i neke svoje dosadašnje zapažene rezultate i uspjehe: "S dečkima 2006. godište sam ove godine osvojio zlato na rukometnom Mediteranskom prvenstvu, što je uspjeh kojeg naša reprezentacija nije napravila zadnjih 17 godina. Dijete sam Zagreba, prošao sam kao igrač sve njihove dobne kategorije, nakon jedne ozljede sam karijeru nastavio u Medveščaku, nakon toga sam otišao u inozemstvo, a bio sam i devet godina u Španjolskoj, što kao igrač, što kao trener. Radio sam i s ozbiljnim klubovima u prvom i drugom razredu ženskog rukometa, kao i s klubovima u drugoj i trećoj muškoj španjolskoj ligi. Radio sam i u tamošnjem centru s mlađim dobnim skupinama, samo tri ih je bilo u Španjolskoj, a 2012. godine sam se vratio u Hrvatsku! Bio sam i kao trener vratara dio stožera naše kadetske reprezentacije, koja je 2021. godine osvojila europsko srebro u Varaždinu i Koprivnici, a nakon toga sam preuzeo ovu reprezentaciju 2006. godišta, s kojom još uvijek radim..."

"Definitivno neće biti lako 'ući u cipele' Andrije Nikolića! Dobar sam si s njim, znam da je odličan trener. On ima svoje osobne razloge zašto je otišao, ali sam isto i sretan što sam dobio ovu priliku. Što se tiče ciljeva, jako sam ambiciozan, ali i realan. Stvarno se imamo pravo nadati dobrim rezultatima, možemo pucati jako visoko, ali će početak sezone pokazati koliko ćemo se brzo uigrati. Svi ovi dečki su prava pojačanja, a ne samo prinove. Ceki i Laki su već dokazani igrači, a mislim kako će se i Vid i Marin uklopiti u cijelu ovu koncepciju i filozofiju ovog kluba. Znam da ovdje vlada jedna obiteljska atmosfera i mislim da su ovi dečki karakterno idealna pojačanja! Stvarno nikome ne priznajem da je bolji i bilo tko će to morati dokazati na terenu," jasan je bio Dragić.

"HRK Gorica je perjanica našeg sporta i naše zajednice. Klub je proglašen za najbolju momčad u Velikoj Gorici, trener Nikolić je također dobio nagradu i drago mi je da će ekipa biti još jača nego što je bila prošle sezone. Siguran sam da nas čekaju zanimljive utakmice, a vjerujem kako će i rezultat biti još bolji. Drago mi je da rukomet ima visoku razinu u ovom gradu i mi ćemo to pratiti u mjeri u kojoj HRK Gorica to i zaslužuje," dodao je čelnik naše Zajednice sportskih udruga Goran Kovačić, koji je također došao pružiti podršku goričkim rukometašima!