°C 13

Istra se spasila u završnici, Goričani u subotu igraju kod Dinama

21.05.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odradili su prvu pravu pripremnu utakmicu uoči nastavka prvoligaške sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa.

Snage su odmjerili s Istrom, koju s klupe vodi Velikogoričanin Ivan Prelec, a dvoboj odigran u Rijeci na terenu 'stare' Rujevice završio je bez pobjednika, jer je ekipa Vladasa Dambrauskasa u završnici ispustila dva pogotka prednosti.

Za početnu prednost zabio je Cherif Ndiaye sredinom prvog dijela, dok je drugu loptu u mrežu Puljana pospremio Ćelić, pola sata prije kraja.

Ipak, Žuto-zeleni su u završnici došli do izjednačenja. Gržan je u 76. minuti smanjio zaostatak, dok je Guzina u 83. postavio konačni rezultat.

Dambrauskas je koristio dvije postave. U početnoj su ovaj put bili Čović, Musa, Steenvoorden, Moro, Čabraja, Babec, Gadže, Dvorneković, Hamad, Golubickas i Cherif, dok su nastavak odigrali Išek, Kovačić, Krizmanić, Ćelić, Spudić, Kalik, Maloča, Periša, Maslowski, Bakula i Mudrinski.

Prelec, kojeg u zadnjih deset kola čeka velika borba za prvoligaški opstanak, također je koristio dvije momčadi u ovom susretu.

Led je probijen, a Goricu u subotu čeka novi izazov, testna utakmica kod zagrebačkog Dinama, na glavnom maksimirskom travnjaku od 18 sati. Sve utakmice se igraju bez gledatelja.