°C 14

Gorica na Poljudu: Ništa ne skrivamo, želimo pobjedu!

20.12.2020.

Damir Žbulj

Ova izazovna i turbulentna godina bliži se kraju pa će tako i nogometaši Gorice ove nedjelje od 17.05 sati na splitskom Poljudu odigrati svoju posljednju utakmicu prije odlaska na zasluženi blagdanski predah.

Nakon fantastične pobjede nad Osijekom atmosfera u momčadi je fenomenalna i slavlje kod Hajduka bila bi idealna završnica ovog jesenskog dijela sezone.

"Situacija u ekipi je odlična, raspoloženje i atmosfera također, a čeka nas najveći izazov u zadnjoj ovogodišnjoj utakmici. Kad igraš ovako dobro poželiš i da nema ove zimske pauze..."

"Moramo zadržati koncentraciju i fokus i nakon toga otići na ovih nekoliko tjedana zasluženog odmora!"

"Imamo nekoliko ozlijeđenih, ali to je dio procesa. Imamo širinu u momčadi, dokazujemo to iz tjedna u tjedan. Naprimjer, Nasiru Moro nije igrao puno utakmica, čak u nekima nije bio u zapisniku, a onda odigra sjajno protiv Osijeka. Pokazuje to da igrači razumiju naš sustav, zna se što se od njih traži, a oni su spremni u svakom trenutku uskočiti i odraditi što je potrebno," poručio je trener Valdas Dambrauskas.

Goričani su nakon 13 odigranih utakmica na trećoj poziciji s 26 osvojenih bodova, čak devet više od Hajduka...

"Hajduk je uvijek Hajduk. Velik su klub, imaju tradiciju i povijest i uvijek mogu do velikog rezultata, čak i kad se to najmanje od njih očekuje. Niti u kojem slučaju neće podcijeniti ovaj Hajduk, respektiramo ih, ali naravno da mi želimo stvarati našu vlastitu povijest. Ništa ne skrivamo, želimo pobjedu na Poljudu!"

"Uvijek ponavljam, najvažnije se koncentrirati na plan kojeg imamo i kako ga izvršiti. Moramo odigrati kao protiv Osijeka, bila je to velika pobjeda, ali to vrlo brzo odlazi u povijest. Moramo takve utakmice ponavljati u kontinuitetu. Osjećamo kako smo spremni, ali naravno kako na Poljudu ne možeš biti favorit. Vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo do sva tri boda," dodao je litavski strateg.

Božićni i Novogodišnji praznici trajat će do 4. siječnja, tjedana dana će turopoljski prvoligaš provesti na Gradskom stadionu, tjedan dana negdje na pripremama u trening kampu, a već 20. siječnja nastavlja se natjecanje.

"Zbog odgoda čeka nas na proljeće više utakmica, bit će to teško razdoblje. Ali, mi smo momčad koja raste i napreduje, imamo puno mladih igrača, neki se razvijaju i brže nego što smo to očekivali. Uvjeren sam kako će se to nastaviti i kako Goricu u novoj godini čekaju dobre stvari," zaključio je Dambrauskas.

U prvom međusobnom dvoboju istih suparnika Gorica je na svom travnjaku pobijedila 2:1, nakon što je kapetan Kahlina na kraju sudačke nadoknade obranio penal Jairu. Gosti su poveli iz kaznenog udarca preko Caktaša u finišu prvog dijela, Lovrić je s bijele točke izjednačio, a peto domaće slavlje u nizu nad Hajdukom donio je Hamad. 

"Vjerujem u svoje igrače, vjerujem d će dati sve od sebe u ovoj utakmici. U Varaždinu jedan period drugog poluvremena nismo bili loši. Nadam se da će igrači učiniti sve da opravdaju očekivanja navijača i da idemo na odmor s dobrim rezultatom," istaknuo je između ostalog Hajdukov trener Boro Primorac uoči gostovanje Goričana. 

HT Prva liga:
1. Dinamo 14 +26 33
2. Osijek 16 +9 33
3. HNK Gorica 13 +11 26
4. Rijeka 11 +1 20
5. Hajduk 13 +1 17
6. Slaven Belupo 15 -2 17
7. Šibenik 14 -8 13
8. Lokomotiva 14 -9 12
9. Varaždin 16 -14 12
10. Istra 1961 12 -15 9