°C 16

Gorica se probudila tek u završnici, Hajduk zasluženo prošao u finale

02.03.2022.

Damir Žbulj

Senzacija se nije dogodila. Gorica je poražena na Poljudu, čak sedmi put u nizu u svim natjecanjima, te je ostala bez povijesnog finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Lani je Goričane zaustavio Dinamo, ali tek nakon produžetaka i sjajnog otpora na Maksimiru. Hajduk je bio uvjerljiv, pogotovo u prvom poluvremenu i pogodak Kalika s bijele točke u sudačkoj nadoknadi za konačnih 2:1 nije ugrozio slavlje Splićana, koji će se za trofej boriti na svom travnjaku.

"Zaslužena pobjeda Hajduka. U prvom poluvremenu su nas dominirali, stvarno nam je bilo teško i nismo baš ništa mogli napraviti. Opet, šteta zbog drugog poluvremena, imali smo par dobrih šansi za izjednačenje, nismo zabili, primili smo drugi gol i onda sve pada u vodu," komentirao je utakmicu Anthony Kalik, strijelac jedinog gostujućeg pogotka. Atanasov je igrao rukom u kaznenom prostoru priliko prodora Fruka, a nakon intervencija VAR-a sviran je kazneni udarac.



"To je nogomet, jer ako ne iskoristiš svoje prilike teško da ćeš dobiti utakmicu. Ovo nam je sedmi poraz u nizu, ne znam što bi sada rekao, osim da moramo nastaviti trenirati i pokušati izaći iz ove situacije. Mislim, ako ne dobijemo Hrvatski dragovoljac onda ne znam kad ćemo stvarno," dodao je Kalik.

U prvom poluvremenu Hajduk je trebao voditi s većom razlikom od onih 1:0 koliko je pisalo na semaforu, jer su velike prilike u nekoliko navrata imali i Grgić i Biuk i Livaja, ali je gol za vodstvo zabio branič Melnjak. Gorica u prvih 45 minuta gotovo da nije prešla centar, osim jednog skromnog pokušaja Atiemwena...

Gorička obrana kod prvog gola praktički nije postojala, Biuk je posramio Steenvoordena, povratnom loptom pronašao je Melnjaka, a lijevi bek Hajduka bio je sam na petercu, okružen petoricom, šestoricom Goričana.

"Bili smo prvo poluvrijeme malo previše impresionirani. Kad dođete na Poljud i budete malo 'stisnuti' i teško se vratiti. U drugom poluvremenu smo bili bolji, nam je pripalo tih zadnjih 20-ak minuta i šteta što nismo ranije zabili gol da utakmica bude neizvjesna," pokušao je objasniti još jedno 'kriminalno' poluvrijeme svoje momčadi trener Rendulić.

U nastavku je Gorica ipak bila bolji suparnik, veliku priliku u 58. minuti propustio je Jura Pršir i tko zna u kojem bi smjeru otišla ova utakmica da su tada stvari vraćene na početak. Ubrzo su domaći zabili za 2:0, ponovno je mrežu Kotarskog pogodio Melnjak, ovaj put glavom poslije ubačaja Livaje.

"Imali smo kod 1:0 'mrtvu' šansu i da je Pršir to zabio tko zna u kojem smjeru bi utakmica otišla . Imamo te probleme, moramo s njima živjeti i moramo ih rješavati najbolje kako znamo. Čestitam svojim igračima na dobroj igri i ako zadržimo ovu energiju mislim da za Goricu neće biti problema. Hrvatski dragovoljac neće biti lagan protivnik, pogotovo nakon fizičkog i emotivnog pražnjenja na Poljudu, nadam se kako ćemo se regenerirati, pripremiti i napokon pobijediti," nada se Rendulić.



Nevjerojatna je činjenica da je Gorici ovo sedmi poraz u nizu, a još je nevjerojatnije da je posljednji put domaću pobjedu upisala još u kolovozu prošle godine. Ako u nedjelju ne dobiju Hrvatski dragovoljac, zaista, kako je rekao Kalik, tko zna kad će ponovno pobijediti ikoga.