°C 6

Gorica preko Lukavca do Save, Vrbovec čeka Kurilovec ili Bistru

06.08.2020.

Damir Žbulj

Povijesno je bilo gostovanje Gorice u Lukavcu, gdje je domaćin po prvi puta na svom travnjaku imao priliku odigrati službeni dvoboj s nekim hrvatskim prvoligašem, u četvrtfinalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

Ishod je na kraju bio očekivan, Goričani su lakoćom prošli dalje, no, za Lukavec i njegove žitelje i navijače ovo je bila utakmica za pamćenje, bez obzira na konačnih 0:3 na semaforu.

Nije turopoljski prvoligaš zaigrao u najjačem sastavu, Dambrauskas je priliku dao i mladim nadama pa su tako od prve minute krenuli i Šroler i Špikić na krilima, Gojko Gadže u veznoj liniji, Spudić na desnom beku i Krizmanić na poziciji stopera. Jedino pravo iznenađenje je bilo što je branio Kahlina, jer se moglo očekivati kako će protiv niželigaškog suparnika priliku od prve minute dobiti Ivan Banić, čuvar mreže koji je u travnju stigao u Goricu.

Domaćin je na poluvremenu imao tek minimalni zaostatak, Gadže je u desetoj minuti zaključio dobru akciju Dvornekovića i Spudića.

U nastavku su do izražaja došli i kvaliteta i bolja fizička sprema gostiju iz Velike Gorice. Prvo je Šroler početkom drugog poluvremena povećao prednost, na dodavanje Zorice koji je ušao umjesto Špikića, dok je Gadže svojim drugim pogotkom potvrdio prolaz u polufinale, gdje Dambrauskasovu momčad čeka Sava Strmec, koja je izbacila trećeligaša iz Dugog Sela.

Sava je član 4. NL Središte Zagreb i u istom je rangu natjecanja kao i Lukavec pa je jasno tko je veliki favorit za ulazak u finale, u subotu od 18 sati u Strmcu Samoborskom.

Trebala bi to za Goricu biti tek pripremna utakmica za početak prvenstvene prvoligaške sezone, za desetak dana na gostovanju u Varaždinu.

NK Sava je na svom travnjaku pred više od 300 navijača s 3:2 eliminirala trećeligaša Dugo Selo, golovima Mršića i Surjana u prvom te kapetana Novoselca iz penala u drugom poluvremenu.

Trener Milas je od prve minute na travnjak poslao Madžara, Jakovljevića, Marunu, Novoselca, Kostanjskog, Surjana, Držića, Cvetkovića, Mršića, Gabricu i Vitu Crnkovića, dok su u nastavku priliku dobili i juniori, Čačić, Duspara, Motočić i Vrančić. U igru je morao i zamjenski vratar Lukić, koji se istaknuo s nekoliko sjajnih intervencija.

Prije početka utakmice članovi nogometne škole NK Sava Strmec izašli su na teren zajedno s igračima te su odali počast onima koji su svoje živote položili za Hrvatsku. Drago Matijević, Marijan Parlov, Ivo Udovčić, Robert Erdelja i Predrag Golubić su istinski heroji Strmca i Domovinskog rata!

Trećeligaš Vrbovec je u Bedenici s 3:0 svladao NK Strmec, a strijelci su bili Domagoj i Josip Colarić te Hercig. 

Posljednji četvrtfinalni par su Bistra i Kurilovec, a utakmica je na rasporedu u nedjelju od 18 sati. Vrbovec čeka pobjednika tog dvoboja, a za ulazak u finale igra u srijedu 12. kolovoza.