°C 5

Gorica otpustila Jakirovića: Nismo ništa bolji ili drugačiji od ostalih

25.02.2020.

Damir Žbulj

Nije puno trebalo Upravi Gorice, predsjedniku Nenadu Črnku i sportskom direktoru Nikoličiusu da se riješe trenera Sergeja Jakirovića.

Nakon 616 dana na klupi turopoljskog prvoligaša, u koijma je ostvario sjajne rezultate, samo nekoliko ovogodišnjih 'slabijih' utakmica bilo je dovoljno da mu uskrate povjerenje.

"Ovo je jedna od težih stvari u sportu, trenutak kad doslovno morate prelomiti. Nažalost, nismo mi ništa bolji ili drukčiji od ostalih, u nogometu su rastanci dio svakodnevice. Takve stvari se događaju. Iznimno cijenim Sergeja i to što smo se danas razišli, pod ovakvim okolnostima, uopće ne znači da nećemo u budućnosti raditi zajedno. Veliko hvala Sergeju Jakiroviću za sve što je napravio s Goricom, uvjeren sam da će napraviti veliku karijeru u budućnosti, ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu. U meni i Gorici zasigurno će imati velikog prijatelja i podršku, a trenutke kao što su ovi nastojat ćemo svi zajedno što prije zaboraviti i s pogledom prema naprijed krenuti u nove pobjede", rekao je predsjednik Črnko.

Gorica je trenutno na šestoj poziciji s 31 osvojenim bodom poslije 23 odigrana kola, šest manje od Lokomotive, sedam od Osijeka i deset od Rijeke.

Proljetni dio sezone Goričani su otvorili remijem s Osijekom, porazom od Dinama, remijem s Rijekom i teškim stradanjem na Poljudu od Hajduka (6:0).

U zimskom prijelaznom roku Jakirović je ostao bez napadača Zwolinskog, najboljeg prošlosezonskog strijelca Gorice i Marija Marine, motora ove momčadi. Obrambena linija nije pojačana, veznjak Kalik i srpski napadač Mudrinski dovedeni su posljednjeg dana prijelaznog roka, a igrači poput Špikića ili Golubickasa još uvijek nisu dokazali kako su pojačanja za ovu momčad. Za vrijeme Jakirovićevog mandata afirmirani su i Atiemwen i Miya i Zwolinski, koji su klubu već donijeli višemilijunsku zaradu, dok je Kristijan Lovrić svoj potencijal razvio tek pod Jakirovićevom palicom i tek se očekuje da Gorica od njegovog transfera, kao jednog od najboljih igrača Prve HNL, zaradi nekoliko milijuna eura. 

Gorica je prvu prvoligašku sezonu završila na spektakularnoj petoj poziciji i bila je praktički do posljednjeg kola u borbi za Europu, upisavši povijesne pobjede i nad Hajdukom, Rijekom i Osijekom. Jedino protiv Dinama nije nikad osvojen niti jedan bod, što i nije neka senzacija. 

Ove sezone zacrtano je osvajanje ponovno petog mjesta i ulazak u kvalifikacije za Europsku ligu, što je još sasvim realno ostvarivo.