°C 16

Gorica na tri koraka od Europe, Lovrić se vraća na Poljudu: Moramo ovo odraditi do kraja kako spada!

08.05.2021.

Damir Žbulj

Minimalna pobjeda nad Osijekom na velikogoričkom Gradskom stadionu još će se dugo pamtiti, što zbog nemogućih vremenskih uvjeta u kojima je odigrana i potopljenog travnjaka, što zbog pobjedničkog pogotka Aleksandra Jovičića i slavlja kojim je turopoljski prvoligaš stigao na korak do plasmana u Europu.

"Više je to bila vaterpolska nego nogometna utakmica. jako smo sretni, jako smo zadovoljni i ponavljam kako nemam prave riječi kojima bi izrazio zahvalnost ekipi na svemu što su prikazali," komentirao je nakon susreta trener Siniša Oreščanin.

"Ako smo mogli birati protivnika za ovakvu utakmicu, Osijek bi bio najgori. Njihov način igre na 'normalnom' terenu je da igraju vertikalno, s malo dodavanja, otvaranjima na boku i centaršutevima. Ovi uvjeti su njima apsolutno išli u prilog i ova pobjeda je zato još vrjednija," dodao je.

Gorica je i bez Lovrića, Suka i Kalika pronašla stabilnost i u samu završnicu sezone ulazi prepuna samopouzdanja i optimizma.

"Mislim da je to bio jedini način da se zabije pogodak. Razgovarali smo na poluvremenu i rekli da bi za ovakvo zajedništvo i kompaktnost doći nagrada. Nogomet ponekad piše takve priče!"

"Bilo je dosta nesreće od kada sam ja stigao ovdje. Bilo je promjena rezultata u zadnjim minutama i mislim da nam je ovaj put malo lopta i 'vratila'," smatra Oreščanin.

Već u srijedu je na rasporedu gostovanje kod Hajduka, koji još uvijek ima europske ambicije. No, Gorica će biti jača za Kristijana Lovrića, koji se u subotu vratio treninzima i konkurirat će za uzbudljivu završnicu sezone. 

 

"Nakon male proslave u subotu ćemo se regenerirati, 'zakrpati' što možemo i idemo prema novoj utakmici. Cilj je dati ono najbolje od sebe, ali i dalje mislim da moramo ostati ponizni i da moramo odraditi ovo prvenstvo do kraja kako spada," najavio je trener.

Nova fešta na Poljudu u potpunosti bi usmjerila Goričane prema Europi!

Splićani su u subotu minimalno slavili u Varaždinu, dok će u nedjelju Rijeka dočekati Dinamo. Plavi imaju priliku pobjedom potvrditi novi naslov prvaka Hrvatske!