°C 6

Gorica krenula s pripremama, Šroler se vratio u 'svoj klub': Zaslužio sam ovu priliku

14.06.2021.

Damir Žbulj

Prekrasan, ali pomalo vjetrovit lipanjski dan bio je idealan za početak jedne nove priče, novih 'vjetrova' i jedne nove Gorice, na startu priprema za novu sezonu. Ovih nekoliko tjedana nakon 'one' utakmice s Rijekom malo je ipak ispralo gorak okus, osjetio se na travnjaku neki novi optimizam, a za to je zaslužan i novi trener Krunoslav Rendulić, koji je okupio dio igrača turopoljskog prvoligaša te je odmah krenuo s treninzima, vidljivo pripremljen za novi izazov...

Dio igrača dobio je 'produljeni' odmor, kao što su reprezentativci Kristijan Lovrić, Aleksandar Jovičić, Hrvoje Babec, Krešimir Krizmanić, Jurica Pršir, Albi Doka te Nasiru Moro, Younes Delfi, Cheick Keita, Sylvanus Nimely, Musa Muhammed...

Joey Suk dobro se oporavlja od teške ozljede loma noge i uskoro bi se mogao priključiti treninzima, čeka se sudbina Ognjena Mudrinskog, koji je još uvijek igrač poljske Jagiellonije, čeka se povratak Paulius Golubickasa s posudbe iz Litve, kao i dolazak novopridošlog Saše Marjanovića te juniora Vlade Gajića i Mihaela Đopara.

Na prozivci su tako bili Ivan Banić, Jan Paolo Debijađi, Leon Išek, Matthew Steenvoorden, Matija Dvorneković, Fran Brodić, Josip Mitrović, Junior Martinsson, Caio Cruz, Anthony Kalik, Josip Ivan Zorica, Patrick Crnolatec, Tin Zavalić, Marijo Tomić, Matar Dieye i Lion Cahani, pa povratnik s posudbe u zaprešićkom Interu Martin Šroler, novi mladi ofenzivac Tin Janušić te Matej Adžić iz Kurilovca i Tomislav Knežević iz slovačkog Trenčina, koji su stigli na probu.

Janušić stiže iz druge ekipe Osijeka, ali je većinu svoje karijere ovaj 19-godišnjak proveo u Sesvetama: "Osjećaj je fenomenalan! Prvo bih zahvalio predsjedniku Nenadu Črnku na ukazanom povjerenju, spreman sam na sve izazove koji me čekaju. Veselim se prilici da radim s trenerom Rendulićem i svim ovim suigračima, vjerujem da ću opravdati povjerenje i da ću pomoći momčadi u ostvarenju ciljeva. Gorica jako dobro radi s mladim igračima i uvjeren sam da će ovo biti jedna lijepa priča."

"Već imam iskustva i u seniorskom nogometu, tako da očekujem odličnu sezonu za Goricu, ali i za mene osobno!"

Martin Šroler domaći je dečko, talentirano ofenzivac, koji je proteklu sezonu u Interu pokazao kako je igrač koji radi razliku na drugoligaškim travnjacima. Pravi je trenutak za dodatni iskorak na još jednu veću razinu. Potpisao je novi trogodišnji ugovor, a nadamo se kako će dobiti pravu priliku: "Osjećam se sjajno, potpisao sam novi ugovor i nadam se da ću pokazati što znam i mogu. Vjerujem da sam zaslužio ovu šansu i siguran sam da ću dati svoj maksimum. Sezonu na posudbi iskoristio sam na najbolji mogući način, momčad je bila jako dobra, a ja sam napravio sve da zaslužim ovu priliku u svom klubu. Želim nastaviti u istom stilu, ali ovoga puta na prvoligaškoj sceni, na još višoj razini."

U dresu Žutih iz Zaprešića postigao je devet golova i upisao čak 13 asistencija.

"Svake sezone cilj mora biti da nova bude bolja od prošle. Naš cilj je plasman u Europu i očekujem da se u skladu s tim svi ponašamo, na svim razinama," rekao je novi trener na predstavljanju igračima.

Nova sezona počinje sredinom srpnja, gdje je prošla neslavno završila, na Rujevici kod Rijeke.

Rendulić je već od samog starta, za razliku od prošlog trenera, pokazao odlučnost, a treba sada vidjeti kako će ekipa prihvatiti njegove trenerske ideje.



Zagrijavanje je odrađeno na pomoćnom travnjaku, dok je glavninu treninga ekipa napravila na centralnom terenu Gradskog stadionu.

Gorica će odraditi i nekoliko pripremnih dvoboja, prvi će biti 23. lipnja protiv momčadi igrača bez profesionalnog ugovora Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS). Tri dana kasnije u Čatežu bi se trebao odigrati dvoboj s Celjem, a nakon toga slijedi šest dana priprema u Sloveniji.

Krajem lipnja zakazana je utakmica s rumunjskim klubom UTA Arad na Rogli, a 3. srpnja protiv vojvodine na terenu Zreče. Posljednja provjera bit će 10. srpnja protiv slovenskog Brava na velikogoričkom Gradskom stadionu.