°C 9

Gorica ispustila prednost i prokockala pobjedu protiv fenjeraša u povijesnom dvoboju za hrvatski nogomet

10.09.2021.

Damir Žbulj

Bila je ovo povijesna utakmica za hrvatski nogomet, jer po prvi puta je glavna sutkinja bila žena! Ivana Martinčić iz Koprivnice dijelila je pravdu...

No, navijači Gorice ovaj dvoboj s Hrvatskim dragovoljcem neće pamtiti po puno toga dobroga.

Osvojen je bod protiv 'fenjeraša' iz Sigeta, ekipe koju je nedavno preuzeo Davor Mladina i koja je pokazala kako može iznenaditi i jače suparnike.

Nije to bila ravnopravna bitka, Goričani su dominirali, imali pregršt prilika, poništena su im dva pogotka zbog 'milimetarskih' zaleđa, bili su i u prednosti, ali su u konačnici primili gol i tako ostali bez punog plijena.

Možde je i trener Rendulić malo iznenadio s početnim sastavom, ali prvih 11 diktirale su i ozljede i ova reprezentativna pauza u kojoj je Gorica bila bez osmorice igrača. Dvorneković je tako zauzeo poziciju na desno boku umjesto Doke, Krizmanić je ostao na klupi, baš kao i Junior Martinsson, dok je priliku od prve minute dobio Jurica Pršir.

I nije Gorica uopće bila loša.

Redale su se prilike pred vratima Šubarića, Matthew Steenvoorden uzdrmao je gredu, a domaći su praktički konstantno bili u pritisku pred suparničkim vratima.

Međutim, na predah se odlazi bez promjene početnog rezultata.

Nije Dragovoljac bio potpuno bezopasan, ali je tijekom cijelog susreta bila vidljiva razlika u kvaliteti.

Šteta što se to nije odrazilo i na konačni ishod.

Početkom drugog dijela nastavio se pritisak, mrežu su tresli i Stojanovski i kasnije u utakmici njegova zamjena Matar Dieye, no, golovi su opravdano poništeni zbog zaleđa, poslije intervencije iz VAR sobe.

Kod kaznenog udarca za Goricu u 63. minuti nije bilo potrebno dodatno pregledavanje. Majstorović je neoprezno srušio Keitu, sutkinja Martinčić bila je odlučna kod sviranja najstrože kazne, ali dogodilo se praktički ono nemoguće, da Kristijan Lovrić ne realizira kazneni udarac.

Točnije, Šubarić mu je majstorski obranio.

Ipak, u nastavku akcije uslijedio je korner za Goricu pa novi ubačaj Lovrića i zbunjena gostujuća obrana dozvolila je Babecu da na drugoj vratnici ukliže i spretno poentira za vodstvo.

I umjesto da Goričani nakon toga smire utakmicu i kontroliraju ovaj praktički već dobiveni dvoboj, dopustili su da Dragovoljci organiziraju jedan protunapad iz kojeg je Tomislav Štrkalj pogodio za konačnih 1:1, nekih 15-ak minuta prije kraja.

U završnici susreta Rendulić je napravio još nekoliko zamjena, ali nije to 'okrenulo' tijek susreta. Redali su se udarci i ubačaji prema suparničkim vratima, no, bez konkretnog učinka.

Gorica je tako u osmom nastupu upisala svoj prvi remi te je propustila šansu da barem privremeno preuzme vrh ljestvice HT Prve lige.

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje u Osijeku, a nakon toga na Gradski stadion stiže Rijeka, na početku 'drugog kruga' ove nove prvenstvene sezone.