°C 7

Glasnović i Perković ponosno ponijeli hrvatsku zastavu na spektakularnom otvaranju u Tokiju, Damšo uvjerljivo izborio četvrtfinale

24.07.2021.

Damir Žbulj

Spektakularno je bilo svečano otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju, a hrvatsku zastavu na mimohodu nacija nosili su naši zlatni olimpijci Sandra Perković i Josip Glasnović, koji je svoje trofejnu i uspješnu karijeru započeo na streljani Grm u Lukavcu, gdje se i pripremao za novi pohod na medalju.

 

 

 

Glasnović je titulu olimpijskog pobjednika u disciplini trap zaslužio na Igrama u Rio de Janeiru...

Lijepa naša je osmi puta od neovisnosti na ljetnim Olimpijskim igrama, a u Tokiju će Hrvatsku predstavljati 59 sportašica i sportaša.

 

Damir Martin bio je u akciji i prije samog svečanog otvaranja, a prvu kvalifikacijsku utrku odradio je savršeno...

"Prva utrka uspješno odrađena, iduća je četvrtfinale! Hvala svima koji ste bili budni i bodrili me i hvala svima na porukama podrške!"

Prvi je prošao kroz cilj s vremenom 7:09.17.

"Odličan start, ušao sam u super ritam i jako sam zadovoljan kako su se stvari posložile ovdje po dolasku u Japan. Mislim da je ovo jedan jako lijep uvod..."

"Važno je zadnju utrku biti najbolji, cilj nam je da se ove uvodne utrke što manje 'potrošimo'," komentirao je Damšo, rođeni Vukovarac, koji već nekoliko godina svoj obiteljski dom ima u Velikoj Gorici.

Četvrtfinale je trebalo biti u ponedjeljak, ali je zbog lošeg vremena utrka prebačena na nedjelju. Očekuje se snažan vjetar koji bi onemogućio ravnopravne uvjete.

 

(Foto: HOO)