°C 14

Damir Martin izborio svoje četvrte Olimpijske igre: Krv, znoj i suze su se isplatili!

08.09.2023.

Damir Žbulj

Još jedan fenomenalan uspjeh ostvario je naš ponosni Velikogoričanin Damir Martin, koji je na Svjetskom veslačkom prvenstvu u Beogradu izborio finale i borbu za medalje, ali je tako i osigurao nastup na svojim četvrtim Olimpijskim igrama!

Damšo je u svojoj polufinalnoj skupini osvojio treće mjesto, iza olimpijskog prvaka Ntouskosa i svjetskog prvaka Zeidlera.

"Tako sam sretan, ne znam što reći! Glavni cilj sezone je ostvaren, svaka patnja, krv, znoj i suze su se isplatili," poručio je Martin nakon ovog velikog rezultata.

Na svojim prvim Olimpijskim igrama u Londonu Damir je osvojio srebro u četvercu na pariće, zajedno s braćom Sinković i Davidom Šainom, u Rio de Janeiru je osvojio srebro u legendarnoj finalnoj utrci, kad ga je od zlata dijelilo nevjerojatnih sedam tisućinki.

Na posljednjim Igrama u Tokiju Damšo je osvojio brončanu medalju, nakon što se mjesecima borio s ozljedom i oporavkom poslije operacije kuka.

U Parizu možda neće biti jedan od favorita, ali Martin je već toliko puta pokazao koliko je veliko njegovo veslačko srce i kako može biti najbolji onda kada je najpotrebnije.

Želimo mu puno sreće i u nedjeljnom finalu Svjetskog prvenstva!