°C 7

Futsal Dinamo i Goričani Humanitarka prikupili gotovo 30 tisuća u aukciji dresova 'za 53nju'

16.02.2021.

Damir Žbulj

U humanitarnoj aukciji dresova 'Dinamo za 53nju', u organizaciji Futsal Dinama i Udruge Goričani Humanitarka, prikupljeno je 28.756 kuna!

U licitaciji je bilo 17 dresova Futsal Dinama, polo majica pomoćnog trenera Nikole Grgića, trenerska trenirka prvog trenera Alena Jukića i dva dresa košarkaškog Dinama.

Prihod je uplaćivan na jedinstveni račun Goričani Humanitarke otvoren samo za ovu namjenu, a sav prikupljeni iznos na aukciji donirat će se za kupnju građevinskog materijala i obnovu kuća u Petrinji u suradnji s Bad Blue Boysima.

"Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su licitirali za neke od dresova Dinamovaca, neovisno o tome jeste li na kraju dobili jedinstveni artikl ili ne. Također, zahvaljujemo se svima koji su izvršili pojedinačne donacije na navedeni račun. Ono što možemo poručiti stanovnicima Banovine jest da ćemo i dalje biti uz njih te da ćemo i u narednim mjesecima i godinama na razne načine pomagati obnovi toga kraja," poručili su iz Futsal Dinama.

Djelovanje Udruge Goričani Humanitarka svim Dinamovcima približio je Robert Šipušić, jedan od pokretača cijele priče, ali i član Nadzornog odbora Futsal Dinama.

“Humanitarka je ustvari krenula 2014. godine kao malonogometni hakl užeg dijela goričke ekipe mlađih i starijih navijača Dinama, gdje bi se uz nogač i druženje prikupila sredstva namijenjena za kolica potrebita curici s cerebralnom paralizom, inače kćeri našeg frenda i poznanika iz Velike Gorice. Kako je sama ta inicijativa na kraju ispala izvrsno te su se sredstva prikupila, došli smo na ideju da bi se ovakav nogač trebao tradicionalno održavati svake godine u svibnju, a sve što se prikupi kroz turnir bi se usmjerilo potrebitima. Nogač i hakl je u međuvremenu prerastao u veliki turnir humanitarnog karaktera. 2016. godine osnovali smo udrugu Goričani Humanitarka kako bi se cijela ova priča mogla transparentno i zakonski zaokružiti. Kroz do sada održanih šest Humanitarki prikupili smo oko 200.000 kn i svaku kunu uplatili potrebitima. Svaku transakciju obavezno smo objavili na FB stranici kako bi svi imali uvid u transparentnost. I ovim putem moram naglasiti kako Humanitarka nismo nas desetak iz same organizacije već cijeli grad koji taj dan diše kao jedno i svi željno iščekujemo iduće izdanje," rekao je u razgovoru za službenu klupsku stranicu Futsal Dinama.

Prošlogodišnja Humanitarka nažalost nije održana, zbog svima poznatih razloga i pandemije koronavirusa. No, iduće izdanje sigurno će biti najbolje i najveće do sada...

Navijači su bili i prvi koji su priskočili u pomoć nastradalim ljudima nakon potresa u Zagrebu te u Petrinji, Sisku, Glini i ostalim krajevima pogođenim potresom.

Među njima i naše Turopolje i Vukomeričke gorice...

“Mislim da svi već dobro znaju koliko su navijači pomogli, a i dalje pomažu ljudima u Petrinji, Sisku, Glini i ostalim područjima pogođenim ovim potresom, ali i prije toga u Zagrebu. Pa onda poplave, pa požari i gdje god da već treba. Ali, to je samo normalna ljudska reakcija. Pomoći potrebitima, ljudima u nevolji. I tako to treba biti. Osobno sam jako zadovoljan ovom zadnjom aukcijom dresova, jer svaka kuna koja se prikupi za pomoć Petrinji i ljudima od kojih je veliki broj njih, kako se kaže ‘preko noći ostao bez svega’, velika i značajna. Kako u prvoj momčadi trenutno imamo i dva Petrinjca reakcija kluba u ovom smjeru je bila logična i očekivana, a svi uključeni su odradili stvarno super posao. O samim brojkama ipak nešto kasnije kada i akcija bude u potpunosti završena," naglasio je Šipušić, koji je i jedan od volontera u Futsal Dinamu, koji kreira vizualni identitet kluba.

“Volontirati u nečemu što voliš je ključ, onda ti baš ništa nije teško, a na kraju dana se osjećaš bolje. Svi mi imamo svoje živote, poslove, obitelji, obaveze, a Futsal Dinamo nakon nekog vremena jednostavno postane dio toga i ne ide više iz glave!"

Pojedinačne uplate i dalje možete uplatiti na HR9524840081502022881 (za uplate iz inozemstva SWIFT: RZBHHR2X), a koliko je ukupno novaca sakupljeno (zajedno s pojedinačnim uplatama) objavit će  Goričani Humanitarka na svojoj Facebook stranici.