°C 11

Humanitarka ove godine za Nou Kokanovića iz Kuča

19.04.2023.

Damir Žbulj

Krenule su završne pripreme za ovogodišnju Humanitarku, a nakon što smo saznali da je zakazana za subotu, 27. svibnja, saznali smo i kako će se deveto izdanje ovog tradicionalnog malonogometnog turnira i druženje brojnih naših sugrađanki i sugrađana održati za Nou Kokanovića iz Kuča!

"Noa je dvogodišnji dječak sa sedam dijagnoza i jedini u Hrvatskoj, a peti u svijetu, koji je prebolio dva meningitisa uzrokovana istim uzročnikom u 28 dana. Noa je slijep, ima oštećenje lijevog slušnog kanala, epilepsiju, poremećaj motorike, senzorike, hipoton, hidrocefalus zbog kojeg je nedavno peti puta operiran i ima ugrađenu pumpicu u mozgu," pojasnili su organizatori pa i dodali:

"Noa i njegovi roditelji život provode na Rebru ili pak u svojem domu, ali u sobi za terapije. Noi su nužno neophodne te terapije kod kuće radi njegovog teškog zdravstvenog stanja, a roditelji većinu svih medicinskih pomagala kupuju sami te snose i visoke troškove potrebitih skupih individualnih terapija.
Noa će godinama trebati takve terapije jer su iste neophodne za daljnji napredak. Noa se počeo okretati na bok, diže glavu, slaže slogove, sve što je do sada bilo nezamislivo i zaista napreduje."

"On je invalid četvrtog stupnja s teškim oštećenjima na mozgu, ali kako kažu doktori on je i medicinsko čudo, jer preživjeti unatoč svim dijagnozama to stvarno i jest. Noa je pravi mali borac koji bi jednog dana mogao i hodati ali samo uz pomoć već spomenutih terapija.
Nabrajati dalje nema smisla, jer na žalost nabrajati se ima još puno, puno toga.

Zato možemo djelovati onako kako najbolje znamo, onako kako smo svi zajedno djelovali kroz sve ove godine i pomozimo Noi!"

Velikogoričanke i Velikogoričani iz godine u godinu pokazuju kako imaju veliko srce i sigurni smo kako će tako biti i ovaj put!

Detalji malonogometnog još jednog turnira i popratnog programa bit će poznati uskoro, a ponovno će biti prilike da kupovinom prigodnih majici Humanitarke, uz bogatu ponudu hrane i pića, ali i izravne donacije, prikupimo značajna sredstava za malog Nou.

Lani je pobjednički trofej završio u rukama snažne zagrebačke ekipe Kera Term, koja je već i ranije slavila na Humanitarki. U finalu su bili bolji od momčadi Gorenc Transporti i to tek boljim izvođenjem udaraca sa sedam metara, nakon što u regularnom vremenu nije bilo pogodaka. Treće mjesto je pripalo Vatrogascu iz Kobilića, koji je u raspucavanju svladao GČ Rakarje.