°C 6

Fruk: Nema opuštanja

17.04.2023.

Damir Žbulj

Titula igrača utakmica u veličanstvenoj pobjedi na Šubićevcu pripala je Toniju Fruku. Apsolutno zasluženo! Ali, čestitke idu svim igračima, treneru Sopiću, stručnom stožeru, kao i malobrojnim navijačima Gorice koji su 'potegnuli' do Šibenika.

Toni je prvi probio obranu domaćina u otvaranju utakmice, asistirao je za sjajan gol Ndockyta, njegov HNL prvijenac, a onda je majstorski pogodio iz 'slobodnjaka' i već tada je utakmica bila odlučena...

Savršenu večer na Šubićevcu, nakon odličnog ubačaja kapetana Pršira, okrunio je stoper Slavko Bralić, kojem je to bio već treći pogodak od kada je stigao na posudbu iz Osijeka.

"Definitivno zaslužena pobjeda. Ušli smo u utakmicu s većom željom i energijom. U drugom poluvremenu je Šibenik malo 'pritiskao', znali su da nemaju što za izgubiti, a mi smo se nesvjesno malo i povukli..."

"Ali, mislim da smo odradili jako dobar posao i to nas je nagradilo na kraju," rekao je nakon velikog i važnog slavlja Toni Fruk.

Šibenčani su mu se posebno 'zamjerili', jer Fruk je na Šubićevcu zabio već pet golova.

"Drago mi je stvarno što sam zabio dva nova gola i nadam se kako će se ta dobra forma nastaviti i u idućim utakmicama."

Prvo je iduće nedjelje na rasporedu domaći okršaj s Rijekom, a onda na Gradski stadion stiže i Hajduk.

"Nema opuštanja, još uvijek smo na posljednjem mjestu, ali mislim da nas je nagradilo za sve ono što smo pokazivali na prijašnjim utakmicama i za sav naporni rad. Ne sumnjam da će tako biti i u idućim utakmicama," zaključio je Fruk.

Gorica je i dalje na dnu ljestvice, ali sa samo bodom zaostatak za Šibenikom i 'zonom spasa'. Međutim, ima još sedam kola do kraja i prava borba za opstanak tek sada počinje! 

Prije okršaja s Riječanima trener Sopić će dati priliku igračima iz drugog plana u pripremnom dvoboju s drugoligašem Rudešom, vodećom ekipom Prve NL. Ovaj prijateljski dvoboj igrat će se na glavnom terenu u utorak od 17 sati.