°C 7

[FOTO] Radost loptanja na goričkim terenima, uskoro kreće izgradnja 'balona'

21.04.2023.

Damir Žbulj

Predivno proljetno predvečerje bilo je idealna pozivnica za 'službeno' otvaranje novog polivalentnog igrališta, u neposrednoj blizini naše goričke Gradske sportske dvorane u Rakarskoj ulici.

Na terenu su nas dočekali mladi košarkaši i Velgora i KK Gorica, koji su marljivo trenirali i spremali se za nove izazove. Bile su na terenu i mlade rukometašice Udarnika, koje idući tjedan čeka državna U14 kadetska završnica prvenstva Hrvatske u Poreču. 

Svi su redom bili oduševljeni izgledom i funkcionalnosti terena, koji je predviđen za rukomet, mali nogomet, košarku, ali i sve ostale aktivnosti.

Tin Klanac, koji košarku trenira pet godina i trenutno je ponosni član svog KK Velgor nam se pohvalio: "Dobra smo ekipa, ovaj teren ćemo koristiti često i super je, baš nam se sviđa!"

Na otvaranje je stigao i gorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je prije svega pozvao mlade, ali i one malo starije, da slobodno koriste napravljenu infrastrukturu, ali je i najavio nove projekte.

U blizini ovog terena izgradit će se i sportski 'balon', u planu je i izgradnja 'skate' parka, a vrhunac ove cijele sportsko-rekreacijske velikogoričke zone bit će izgradnja nacionalnog Nogometnog kampa, gdje će boraviti i pripremati se naša trofejna nogometna reprezentacija, ali i sve njene mlađe selekcije, što će biti još jedna potvrda da je Velika Gorica zaista grad sporta, kao što ove godine ponosno nosi titulu.

Ačkar se prvo s nekoliko prigodnih rečenica obratio mladim košarkašima i njihovim trenerima, a kasnije je malo i zaigrao 'basket', iako je poznato kako je gradonačelnik 'čovjek iz nogometa'.

"Nadam se kako će vam ovaj teren biti od koristi i mi ćemo svakako nastaviti raditi na dodatnim kapacitetima, kako bi se što više djece u Velikoj Gorici bavilo sportom. Plan nam je tu u neposrednoj blizini napraviti sportski 'balon', koji bi također služio za treniranje. Dokumentacija je već pri kraju i tako da se nadam kako ćemo iduće godine u ovom vrijeme imati još jedne terene za 'loptačke' sportove."

"Vjerujem kako će to dodano pokriti sve one potrebe koje imamo, a hvala Bogu da vas je puno i hvala Bogu da je malo termina, jer to znači da i treneri rade dobro rada s vama i da postoji veliki interes za sport. Ovo igralište je otvoreno za sve, a potrudit ćemo se da u svim našim gradskim četvrtima bude barem približno nešto kao što je ovo napravljeno ovdje. Hvala svima na strpljenju, što se dočekali da bude gotovo..."


"A vi, draga djeco, nemojte nikada odustati od sporta i ostanite uvijek u njemu. Svi mi koji smo se bavili sportom upoznali smo što je timski duh, što znači pobjeda, ali i kako se nositi s porazom i kako primijeniti sport na sve ostale životne situacije," poručio je Ačkar pa istaknuo: 

"To vam stvarno od srca želim i neka ovdje bude što manje ozljeda i što više uspjeha!"

Velikoj Gorici dobro bi došla još jedna sportska dvorana, koliko ima interesa i mladih sportskih nada, ali za prvu ruku će odlično poslužiti i najavljeni 'sportski balon', koji će biti u neposrednoj blizini ovog terena u Rakarskoj. 

"Ovakva igrališta su u skladu s modernim vremenima i ona privlače mlade i nove sportaše. To je i naš prvotni cilj, izgradnja sportske infrastrukture u našem gradu. Želimo da sport postane nešto atraktivno, ne samo za mlade, nego za ljude svih životnih dobi. Svi znamo koliko je sport bitan za zdravlje. Pokazali su se ovakvi tereni kao pun pogodak, bilo da su s umjetnom travom, bilo da su ovakva polivalentna igrališta..."

"U blizini ćemo kroz godinu dana napraviti i taj 'balon', gdje će se moći baviti sportom u natkrivenom i grijanom prostoru. Naravno, to je puno veća investicija nego je to bila obnova ovog igrališta. To je investicija s kojom ćemo dodatno proširiti kapacitete, jer je potreba za bavljenje sportom poraslo, što znači da je situacija dobra. Zahvaljujem na tome svima koji se bave sportom, koji su aktivni u radu s djecom, jer to je želja u svakom gradu. To znači da ćemo imati zdraviju mladež, sigurnu budućnost, pogotovo u smjeru prevencije raznih ovisnosti."

Gorica može biti ponosna što je HNS odlučio da Nogometni kamp bude upravo u našem gradu, što će biti temelj za dodatni i sportski i gospodarski razvoj...

"U planu je da pored 'pump track' staze izgradimo 'skate' stazu, čime obogaćujemo ovaj naš Sportsko-rekreacijski centar, a vrhunac će biti izgradnja nacionalnog Nogometnog kampa. Hvala svima koji sudjeluju u tome i koji doprinose da se to realizira!"

"No, sve ove investicije ne bi uopće bile bitne da nema djece koja se bave sportom i da nema ovih trenera i sportskih djelatnika, koji se brinu da sve to funkcionira i da budu tu. Pozivam svu djecu, pozivam i njihove roditelje, iskoristiti sve potencijale, ali i dođite s novim prijedlozima, potrudit ćemo se napraviti što više ovakvih sadržaja pružiti našim sugrađankama i sugrađanima," zaključio je Ačkar.