°C 8

Fešta Hajduka u Vukovini

07.06.2022.

Damir Žbulj

Tradicionalni Trofej Ban Jelačić u Vukovini ponovno je opravdao sva očekivanja, kako mladih sudionika, tako i njihovih roditelja i svih okupljenih na lijepo uređenim terenima Jelačića!

Sudjelovale su 32 momčadi iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz BiH, Slovenije i Mađarske.



Najviše su pokazale mlade nade splitskog Hajduka, koje su na putu do trofeja svladale i vršnjake iz Osijeka i Dinama.

U finalu je Hajduk s 3:1 bio bolji od varaždinskog Varteksa. Dinamo je na kraju osvojio treće mjesto, poslije 2:1 pobjede nad Rudešom.

Pehar je slavljenicima uručio čelnik Jelačića i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

"Slobodno možemo reći da je Vukovina u subotu i nedjelju bila centar nogometa za prstiće, jer se na igralištu NK Bana Jelačića odigravao tradicionalni turnir, 11. po redu Trofej bana Jelačića. Turnir je protekao u najboljem redu, a najviše zahvaljujući vrijednim članicama i članovima kluba koji su dali izuzetno veliki doprinos. Hvala svima," istaknuo je Kolarec.

 

"Čestitke HNK Hajduk Split na zasluženo osvojenom prvom mjestu! Velika zahvala svim volonterima! Kuharima, konobarima, medicinskom osoblju, mamama, tatama, muževima i ženama, velika zahvala i gostima, njihovim roditeljima, navijačima i trenerima. Hvala,  'Planet nogomet' i Branko Pavlica, Kravat pukovniji, koja je uveličala svečanost dodjele nagrada! Nadamo se kako će vam svima turnir ostati u lijepom sjećanju i da će se svako dijete sjećati “Trofeja” i našeg kluba! Veliko hvala svima i vidimo se iduće godine na 12. izdanju Trofeja Ban Jelačić," poruka je iz kluba.