°C 7

Dvorneković: Vidi se da se radi o vrhunskom treneru, koji Goricu može odvesti na još više pozicije

07.01.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice polako, ali sigurno privikavaju se na novog trenera, Sinišu Oreščanina, koji je iznenada preuzeo posao litavskog stručnjaka Valdasa Dambrauskasa.

"Sigurno da sam zadnjih dana imao puno poziva di su me ljudi pitali što se događa, ali to su najnormalnije stvari koje se događaju u svijetu nogometa i u puno većim klubovima nego što je Gorica. Nije da smo na desetoj poziciji pa da je otišao i trener i sportski direktor i predsjednik i deset igrača i da je klub u rasulu. Zamijenili smo trenera, svi ostali smo na okupu..."

"Mislim da smo dobili odličnog šefa, odličnu struku, koja može nastaviti tamo gdje smo stali. Nema govora o nekakvom raspadu, mislim da samo možemo raditi i bolje stvari nego što smo radili u prvom dijelu sezone," naglasio je jedan od najiskusnijih, Matija Dvorneković.

Nindža je pohvalio rad bivšeg stratega i najavio nove uspjehe...

"Valdas je napravio dobru priču i udario jedne fine temelje za lijepu budućnost ovog kluba. Oprostio se sa svakim igračem pojedinačno, na kraju održao emotivan govor na odlasku, uz pokoju suzu. Sigurno da mu je to jako emotivno i teško palo, ali to je svijet nogometa, biznis, to su stvari koje su normalne, mi to moramo tako prihvatiti i nastaviti svoj posao maksimalno profesionalno. Idemo dalje!"

Oreščanin je sličan tip trenera...

"Sigurno da se i mi igrači malo educiramo da vidimo kakav je novi trener. Sa svih strana sam stvarno čuo samo jako lijepe riječi, sve pozitivno, što sam i ovih prvih dana i doživio. Vidi se da se radi o vrhunskom treneru, koji može Goricu i odvesti i na više pozicije nego gdje je sada trenutno."

Gorica je jesenski dio sezone završila velikim slavljem na Poljudu i trećim mjestom na ljestvici, s četiri boda manje od vodećeg Dinama. Dvorneković najavljuje borbu za još veće uspjehe: "Ne želimo ništa pretjerano 'letjeti', gledati na tablicu, ali imamo svoje ciljeve koje smo si postavili prije početka ove sezone, a to je igranje u Europi. Tu poziciju trenutno držimo, na nama je da tu i ostanemo. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, vidjet ćemo možemo li dohvatiti i koje veće pozicije. No, o tom - potom..."

Nakon uvodnog tjedna priprema na velikogoričkom Gradskom stadionu slijedi odlazak u Medulin, a 19. siječnja na rasporedu je gostovanje u Puli. Četiri dana kasnije u Veliku Goricu na veliki derbi stiže Dinamo.

(Foto: HNK Gorica)