°C 8

Dvorneković: Čeka nas još 'završni glanc'

15.01.2022.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrali su prvu 'pravu' pripremnu utakmicu prije početka nastavka prvoligaške sezone.

Na Gradskom stadionu gostovao je slovenski prvoligaš Radomlje i nije se dobro proveo...

U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, ali je u nastavku turopoljski prvoligaš četiri puta zatresao mrežu suparnika.

Početkom drugog dijela precizan je Caio da Cruz, dok je 15-ak minuta prije kraja siguran s bijele točke bio Steenvoorden. Ubrzo zabija i Brodić, a na konačnih 4:0 postavio je Ante Matej Jurič, napadač na probi iz trećeligaša Belišća.

Na probi je i veznjak Roko Jurić, koji je stigao iz trećeligaša Hrvatski vitezovi iz Posedarja.

U početnoj postavi bili su Debijađi Mitrović, Marjanović, Jovičić, Keita, Suk, Kalik, Delfi, Šroler, Benito i Matar, dok su pobjedu osigurali Kotarski, Doka, Steenvoorden, Babec, Musa, Jurić, Golubickas, Dvorneković, Brodić, Cruz i Jurič, koji su ušli u drugom poluvremenu.

Posebno je razigran bio Musa Muhammed, koji je nagovijestio kako će biti korisniji na lijevoj, nego na desnoj strani. Imao je nekoliko sjajnih ubačaja, koje njegovi suigrači nažalost nisu pretvorili u pogodak. Započeo je akciju za prvi gol, a na kraju je upisao i asistenciju za zgoditak Brodića.

"Ne znam tko ga je 'prevario' da je dešnjak," kroz šalu ju komentirao Rendulić novu ulogu Muse u momčadi Gorice pa nastavio ozbiljno:

"Samo je pretočio ono što radi na treninzima na utakmicu. Jako dobro trenira, i ne samo on, ali on je jako napredovao."

Gosti su u prvom poluvremenu imali jedanaesterac, no, Debijađi nije niti trebao intervenirati, lopta je otišla iznad grede.



U sastavu Gorice nije bilo Kristijana Lovrića, koji je valjda na 'medenom mjesecu', a Rendulić nije mogao računati i na Fruka, Pršira, Šimunovića, Krizmanića, Stojanovskog i Juniora.

"Ukupni dojam je više nego pozitivan. Ono što smo htjeli to smo i dobili. Momci su se istrčali, hvala Bogu nije bilo ozljeda. U drugom poluvremenu smo bili efikasniji dok smo u prvom previše griješili. Pobjeda je više nego zaslužena, čestitam dečkima na trudu i zalaganju. Bitno je da su bili maksimalno angažirani i fokusirani, a to je bilo najbitnije. Na kraju smo nagrađeni s četiri lijepa gola," komentirao je utakmicu strateg Gorice i dodao koju riječ o igračima na probi:

"Pozitivan je dojam. Jurič iz Belišća je zabio 15 golova u 3. HNL Istok, što nije mali doseg. Pozitivan dojam ostavio je i Jurić iz Posedarja."

Matija Dvorneković također je bio jedan od boljih i razigranijih pojedinaca Gorice, a izborio je i kazneni udarac...

"Mislim da je utakmica bila izuzetno kvalitetna., Momci koji su igrali u prvom poluvremenu i mi koji smo igrali u drugom pokazali smo dosta lijepih stvari i na kraju smo uspjeli zabiti čak četiri gola. Noge su teške, pripreme su u punom jeku i baš zbog toga možemo biti izuzetno zadovoljni."

Ostalo je nešto manje dva tjedna do prve ovogodišnje utakmice, gostovanja kod Istre 1961 u Puli.

"Situacija u momčadi je dobra, atmosfera je dobra i nemamo nekih prevelikih problema s ozljedama. Ovi igrači koji su nam nedostajali veći idući tjedan će se priključiti treninzima. Bit će vremena za 'pohvatati konce', ulazimo spremni u nastavak prvenstva i čeka nas samo 'završni glanc'.