°C 2

Dino Bošnjak najbolji Hrvat na Zagrebačkom noćnom ceneru

08.11.2021.

Damir Žbulj

U centru hrvatske metropole održano je još jedno spektakularno izdanje Zagrebačkog noćnog cenera, koji je u svom jubilarnom, desetom izdanju privukao nekoliko tisuća trkača željnih dobrog rezultata, ali i zabave i druženja.

Ovakva utrka, naravno, nije mogla proći bez našeg Dina Bošnjaka, koji je na kraju osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju, ali je bio najbolji hrvatski natjecatelj na stazi dugoj deset kilometara (0:31:30).

Slavio je Slovenac Mitja Krevs s vremenom 0:30:24, dok je na trećoj poziciji, iza člana AK Velika Gorica, završio Tomislav Novosel iz AK Karlovac (0:31:49).

Na jubilarnom 'Ceneru' nastupili su i Nikola Iličić (TK Velika Gorica), Hrvoje Mikulić (MK Velika Gorica), Josip Martinović (MK Velika Gorica), Gordana Musulin Komušar (Atletski klub Velika Gorica) i Ivica Turčić (Veleučilište Velika Gorica).

Tata i trener Damir Bošnjak izbornik je hrvatske kros reprezentacije i za skorašnje Europsko prvenstvo u Dublinu konkuriraju juniorke Marcela Gudić, Lorena Bartaković i Simona Jambrešić, mlađi senior Lovro Nedeljković i juniori Lovro Kasunić i Nino Jambrešić.


Na stadionu Mladosti na Savi održano je prvo izdanje Pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske u 12-satnom trčanju, na kojem je sudjelovao Berislav Devčić iz Maraton kluba Velika Gorica.

“Istaknuo bih jednu izuzetno poticajnu atmosferu koja je vladala za vrijeme natjecanja. Vedro raspoloženje među natjecateljima, trajno bodrenje sa strane, baš kao na biciklističkim utrkama, duhoviti komentator utrke, stimulativna glazba. Zbog svega toga, preporučio bih ovo natjecanje svim maratoncima. To je nešto što treba doživjeti!"

"Što se moga nastupa tiče izuzetno sam zadovoljan. U 12 sati prešao sam 85 km i 172 m, što je nešto više od dva klasična maratona, s time da sam više od 60 km 'brzo' hodao. U tome mi je svakako pomogla, već spomenuta, poticajna atmosfera koja te stalno diže i ne pušta ti da popustiš," osvrnuo se na specifičnu utrku Devčić.

Ovim natjecanjem zaključena je ovogodišnja atletska sezona, a slijedi kratki odmor prije početka priprema za dvoranska nadmetanja početkom iduće godine.