°C 13

Damir Martin u svom velikogoričkom domu: Htio sam trenirati, a Ivana je htjela čistiti podove...

03.04.2020.

Damir Žbulj

Jedan od najboljih hrvatskih sportaša, vlasnik dvije srebrne olimpijske medalje, višestruki svjetski i europski prvak Damir Martin oženio je na Silvestrovo 2018. godine u crkvi sv. Petra i Pavla Velikogoričanku Ivanu Cvetnić te je postao naš ponosni sugrađanin.

Ova teška vremena za sve sportaše provodi kod kuće u Velikoj Gorici, a iako je veslačima bez treninga u čamcu jako teško zadržati bilo kakvu razinu forme, Damir se marljivo nastavio pripremati od doma, kako bi kraj ove svjetske pandemije dočekao u što boljem fizičkom stanju.

U tome mu itekako pomaže supruga Ivana, inače magistra kineziologije, profesorica u Osnovnoj školi Nikole Hribara i trenerica u svom Aerobic klubu Fit, pa mu je tako idealna i trening partnerica...

Sigurno kako im nije dosadno...

"Jedno obično poslijepodne u našem dnevnom boravku. Htio sam trenirati, Ivana je htjela čistiti podove. Uvijek se dogovorimo i nađemo najbolje rješenje," šaljivo je poručio, demonstrirajući kako to izgleda kad se trenira u paru. 

Martin je prošle godine svojim sjajnim rezultatima osigurao nastup na još jednim Olimpijskim igrama, ali je zbog ozljede i operacije kuka s treninzima počeo tek sredinom siječanj.

Za konkurencijom je u tom trenutku 'kasnio' nekoliko mjeseci i upitno je s kojom bi razinom forme stigao u Tokio.

Odgoda Olimpijskih igara za iduće ljeto njemu je itekako dobro došla, jer će sada imati dovoljno vremena za potpunu pripremu.

"Cilj je i dalje isti, biti najspremniji i za Tokio 2021. godine," poručio je Damir, inače rođeni Vukovarac, koji je u Zagreb stigao kao prognanik.

"Situacija je ozbiljna, nije za paniku, ali svi moramo biti pribrani i moramo misliti jedni na druge," naglasio je naš sugrađanin, koji je istaknuo važnost osoben higijene, socijalne distance i poruke #ostanidoma

"Ako baš ne morate izlaziti, ostanite kod kuće. Pazite na sebe i na druge, ostanite zdravi, zajedno smo najjači!"