°C 14

Dambrauskasova analiza prije zadnjih 90 minuta: Nismo tamo gdje bismo željeli biti

24.07.2020.

Damir Žbulj

Posljednju utakmicu sezone igra Gorica u petak od 21.05 sati na svom travnjaku, protiv Slaven Belupa. Dvoboj nema nikakvu rezultatsku važnost, a odlukom Hrvatskog nogometnog saveza igrat će bez prisustva gledatelja...

"Imamo nekoliko suspendiranih igrača, nekoliko ima problema s ozljedama, ali to ne znači da nećemo pokušati uzeti sva tri boda. Pokazali smo to i protiv Lokomotive, pokazali smo da još uvijek nismo na praznicima. Na teren će izaći najjača postava koja mi je na raspolaganju..."

"Iskoristi ćemo ovaj susret kao pripremu za novu sezonu, jer vjerujem kako će većina igrača ipak ostati s nama i dalje," nada se trener Valdas Dambrauskas.

Musa Muhammed, Matthew Steenvoorden i Joey Suk elegantno su u prošlom kolu zaradili treću javnu opomenu pa je njima godišnji odmor počeo ranije. Odmor će dobiti sigurno još nekolicina igrača...

"Svaka ovakva utakmica je prilika za uigravanje za novu sezonu, pauza će biti kratka i neće biti pripremnih utakmica. Protiv Lokomotive smo igrali s nekoliko mladih igrača, s nekoliko koji puno igrali tijekom sezone . Isto možemo očekivati i protiv Slaven Belupa. Musi, Steenvoordenu i Suku moramo naći zamjene, a igrači koji će dobiti priliku moraju dokazati kako zaslužuju svoje mjesto u momčadi svaki tjedan," dodao je litavski strateg.

Na startu nastavka sezone Gorica je u Koprivnici odigrala bez pobjednika, iako je bila jako blizu poraza. Slaven Belupo je Goričane izbacio iz četvrtfinala Kupa te se pokazao kao poprilično neugodan suparnik.

"Teško ih je pobijediti, izuzetno su dobro organizirana momčad, s kompaktnom obrambenom linijom. Možda nisu najkreativnija ekipa, ali je teško igrati protiv njih. Mislim da njihov trener izvlači maksimum iz svojih nogometaša, svjestan je njihovih prednosti i mana. Mislim da su odlični u skrivanju svojih nedostataka. U nastavku sezone imali su odlične rezultate, njihova pozicija na ljestvici možda je iznenađenje i ne pokazuje pravu snagu. Ne igraju najmodernije, napadački, ali su izuzetno racionalni i igraju nogomet koji im donosi bodove," smatra Dambrauskas.

Gorica će ovu sezonu završiti na šestoj poziciji...

"Nismo tamo gdje bismo željeli biti. Bilo bi lijepo da pobjedom protiv Slaven Belupa imamo priliku proslaviti plasman u Europu, to je san i vizija koju klub ima. Prenijet ćemo tu viziju u novu sezonu. Mislim da polako, ali sigurno pokazujemo napredak. Stvaramo snažniji mentalitet, imamo želju za pobjedom u svakoj utakmici, čak i na gostovanjima. Želimo dominirati na travnjaku i imati kontrolu utakmice. Svaki trener ili netko tko se bavi nogometom kazat će kako za to treba vremena. Neki klubovi kupuju najskuplje igrače na svijetu i još uvijek im je potrebno vrijeme. Pokušavamo na svoj jedinstven način, jer želimo i razvijati igrače i naš stil igre, kako bi svaki igrač napredovao. Nastavit ćemo tako raditi, zadovoljan sam odnosom s igračima, zadovoljan sam s njihovom željom za napornim radom. Ono što smo napravili je dobro, ali to nije dovoljno," analizirao je trener Gorice.

Nova sezona počinje već sredinom kolovoza...

"Neće biti puno vremena za predah, ali u tom vremenu svi zajedno se moramo regenerirati i vratiti se na travnjak te još napornije raditi i svoj stil igre dovesti do savršenstva. Ne samo da izgleda lijepo, nego i da donosi bodove. To je najvažnije!"

"Sve se svodi na osvajanje bodova i ako nemaš pravi mentalitet, u realizaciji stvorenih šansi ili u obrani, to ne može funkcionirati. Imali smo previše neodlučenih rezultata koje u budućnosti moramo pretvarati u pobjede i previše poraza koje moramo pretvoriti u remije. Upravo ćemo to pokušati napraviti iduće sezone," zaključio je Dambrauskas.

U petak još prvak Dinamo dočekuje Varaždin (18.55 sati), dok će u subotu oproštaj od prvoligaškog društva Inter u Zaprešiću imati protiv Hajduka (18.55 sati).

Za plasman u kvalifikacije Lige prvaka u izravnom okršaju u Gradskom vrtu u subotu od 21.05 sati odlučuju Osijek i Lokomotiva, a svoju priliku vreba i Rijeka, koji u slučaju remija u Gradskom vrtu može domaćom pobjedom nad Istrom 1961 izboriti drugu poziciju.

Dodatne kvalifikacije za ostanak u prvoligaškom društvu Prelec i njegova momčad igraju 2. i 5. kolovoza protiv Orijenta 1919.

HT Prva liga:
1. Dinamo 35 +40 77
2. Osijek 35 +19 62
3. Lokomotiva 35 +18 62
4. Rijeka 35 +14 61
5. Hajduk 35 +16 57
6. HNK Gorica 35 -4 48
7. Slaven Belupo 35 -17 38
8. Varaždin 35 -19 36
9. Istra 1961 35 -30 25
10. Inter-Zaprešić 35 -37 17