°C 9

Dambrauskas sretan zbog golova: Ne možemo se oslanjati samo na jednog igrača...

24.05.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice zadovoljno su napustili maksimirski travnjak nakon 2:3 pripremne pobjede nad Dinamom.

Bila je to sjajna provjera trenutnih mogućnosti turopoljskog prvoligaša, dva tjedna prije početka nastavka sezone.

-->> [VIDEO] Pao je i Dinamo!

Trener Dambrauskas imao je priliku isprobati neke svoje zamisli, a u konačnici je mogao biti oduševljen prikazanim.

Presing po čitavom terenu, kao i zavidna razina kombinatorike te jednostavnosti u napadačkim akcijama dobra su najava finiša prvenstva, u koji Gorica ulazi s velikim bodovnim zaostatkom za mjesto koje vodi u Europu, no, još uvijek nije odustala od svog velikog cilja.

"Ne možemo uspoređivati prvenstvene i trening utakmice, ali imamo ambicije i radimo na tome da rastemo kao ekipa. Zadovoljan sam rezultatom i sretan zbog tri postignuta pogotka jer znamo da je to bio veliki problem kada sam dolazio u Goricu," istaknuo je litavski stručnjak pa dodao:

"Imamo Lovrića koji zabija, ali ne možemo se oslanjati samo na jednog igrača, svi moraju napredovati. Dečki su danas pokazali što mogu, ali na početku smo puta i treba još puno, puno rada."

U ovom dvoboju od standardnih prvotimaca nije na raspolaganju imao Lovrića i Čanađiju, što je još jedan razloga za optimizam.

Zadnja provjera prije povratka natjecanju bit će iduće subote na travnjaku Gradskog stadiona protiv Varaždina. Na rasporedu su dva trening dvoboja, od 15 i 17 sati, kako bi treneri svojim igračima dali što veću minutažu.

(Foto: HNK Gorica)